soltanmoradi H, Davoodabadi A, Zare Mirzaei1 E. Probiotic properties of lactobacillus isolated from traditional milk and yoghurt of Babol and their antimicrobial effects against Salmonella enteritidis H7. JSSU 2019; 27 (4) :1426-1435
URL:
http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-4594-fa.html
سلطانمرادی حسین، داودآبادی ابوالفضل، زارع میرزایی الناز. خواص پروبیوتیکی لاکتوباسیلوسهای جدا شده از شیر و ماست سنتی شهرستان بابل و اثر ضدمیکروبی آنها علیه سالمونلااینتریتیدیس H7. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1398; 27 (4) :1426-1435
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-4594-fa.html
چکیده: (3242 مشاهده)
مقدمه: امروزه پروبیوتیکها بهعنوان عاملی برای پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماریهای عفونی شناخته شدهاند. پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که وقتی در مقادیر مناسب استفاده شوند، برای سلامتی میزبان مفید خواهند بود. هدف این مطالعه بررسی خواص پروبیوتیکی لاکتوباسیلوسهای جداشده از شیر و ماست سنتی میباشد.
روش بررسی: در این مطالعه که از نوع بنیادی-کاربردی میباشد. خواص پروبیوتیکی پنج سویه لاکتوباسیلوس جدا شده از شیر و ماست سنتی شامل L. plantarum M19-1، L. paralimentarius M4-3، L. paracasei M18-1، L. paracasei Y8-1، L.paracasei Y1-3 و L. fermentum Y2-2 مورد بررسی قرار گرفت. اثر مهاری این سویهها علیه Salmonella enteritidis H7 سنجیده شد. این سویهها همچنین از نظر حساسیت آنتیبیوتیکی، مقاومت به شرایط اسیدی، نمکهای صفراوی و دارا بودن همولیز بررسی شدند.
نتایج: بیشترین اثر مهاری مربوط به سویه Y1-3 با میانگین قطر هاله 14 میلیمتر بود. در تست تحمل اسید در pH 5/2 بیشترین مقاومت مربوط به سویه M18-1 بوده که پس از سه ساعت کلنیهایش قابل شمارش بود. سویه M19-1 با Cinh ، 26/0 بیشترین مقاومت را به صفرا MRS) براث حاوی 3/0% صفرا) نشان داد. هیچیک از سویهها فعالیت همولیز نداشتند.
نتیجهگیری: سویههای لاکتوباسیلوس با اثر ضدمیکروبی خوب بر علیه Salmonella enteritidis از شیر و ماست قابل جداسازی هستند که میتوانند بهعنوان کاندید پروبیوتیک جهت پیشگیری و درمان عفونت این باکتری استفاده شوند، البته مطالعات بیشتری در این زمینه موردنیاز میباشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی دریافت: 1397/3/21 | پذیرش: 1397/7/7 | انتشار: 1398/5/28