دوره 27، شماره 4 - ( تیر 1398 )                   جلد 27 شماره 4 صفحات 1426-1435 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

soltanmoradi H, Davoodabadi A, Zare Mirzaei1 E. Probiotic properties of lactobacillus isolated from traditional milk and yoghurt of Babol and their antimicrobial effects against Salmonella enteritidis H7. JSSU. 2019; 27 (4) :1426-1435
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-4594-fa.html
سلطانمرادی حسین، داودآبادی ابوالفضل، زارع میرزایی الناز. خواص پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس‌های جدا شده از شیر و ماست سنتی شهرستان بابل و اثر ضد‌میکروبی آن‌ها علیه سالمونلا‌اینتریتیدیس H7. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1398; 27 (4) :1426-1435

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-4594-fa.html


چکیده:   (14 مشاهده)
مقدمه: امروزه پروبیوتیک­ها به‌عنوان عاملی برای پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌های عفونی شناخته شده‌اند. پروبیوتیک­ها میکرو‌ارگانیسم­های زنده‌ای هستند که وقتی در مقادیر مناسب استفاده شوند، برای سلامتی میزبان مفید خواهند بود. هدف این مطالعه بررسی خواص پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس­های جداشده از شیر و ماست سنتی می­باشد.
روش بررسی: در این مطالعه که از نوع بنیادی-کاربردی می‌باشد. خواص پروبیوتیکی پنج سویه لاکتوباسیلوس جدا شده از شیر و ماست سنتی شامل L. plantarum M19-1، L. paralimentarius M4-3، L. paracasei M18-1، L. paracasei Y8-1، L.paracasei Y1-3 و L. fermentum Y2-2 مورد بررسی قرار گرفت. اثر مهاری این سویه‌ها علیه Salmonella enteritidis H7 سنجیده شد. این سویه­ها هم‌چنین از نظر حساسیت آنتی‌بیوتیکی، مقاومت به شرایط اسیدی، نمک­های صفراوی و دارا بودن همولیز بررسی شدند.
نتایج: بیشترین اثر مهاری مربوط به سویه Y1-3 با میانگین قطر هاله 14 میلی‌متر بود. در تست تحمل اسید در pH 5/2 بیشترین مقاومت مربوط به سویه M18-1 بوده که پس از سه ساعت کلنی‌هایش قابل شمارش بود. سویه M19-1 با Cinh ، 26/0 بیشترین مقاومت را به صفرا MRS) براث حاوی 3/0% صفرا) نشان داد. هیچ‌یک از سویه‌ها فعالیت همولیز نداشتند.
نتیجه‌گیری: سویه­های لاکتوباسیلوس با اثر ضد‌میکروبی خوب بر علیه Salmonella enteritidis از شیر و ماست قابل جداسازی هستند که می‌توانند به‌عنوان کاندید پروبیوتیک جهت پیشگیری و درمان عفونت این باکتری استفاده شوند، البته مطالعات بیشتری در این زمینه موردنیاز می­باشد.
 
متن کامل [PDF 382 kb]   (14 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: ۱۳۹۷/۳/۲۱ | پذیرش: ۱۳۹۷/۷/۷ | انتشار: ۱۳۹۸/۵/۲۸

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb