دوره 25، شماره 12 - ( اسفند 1396 )                   جلد 25 شماره 12 صفحات 950-940 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (5383 مشاهده)
مقدمه: اختلالات عملکرد جنسی در زنان شایع و دارای اتیولوژی متعددی است که بر سلامت جسمی و روانی، اعتماد به نفس و کیفیت زندگی تاثیر می گذارد. نارسائیهای جنسی ارتباط تنگاتنگی با مشکلات اجتماعی از قبیل جرائم، بیماریهای روانی و طلاق دارند. پایینبودن کیفیت زندگی، اضطراب، عزت نفس پایین، خویشتنگرایی، عصبیبودن، بروز دردهای زیر دل و کمردردها، ناتوانی در تمرکز فکری و حتی ناتوانی در انجام کارهای معمولی نیز از دیگر عواقب عدم موفقیت در ارضای غریزه جنسی است. مطالعه مروری حاضر با هدف بررسی اختلال عملکرد جنسی در زنان در طی دوره پس از زایمان انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه مروری از مقالات انگلیسی و فارسی مناسب و مرتبط استفاده شد. جهت جستجوی مقالات به زبان فارسی از پایگاههای ایرانی SID، IranMedex و Magiran  و جهت جستجوی مقالات انگلیسی از پایگاههای  Proquest، Sciruse، Google Scholar، Cochrane Library، EBSCO، Sciencedirect، PubMed، Ovid و MD consult استفاده شد.
نتیجهگیری: عملکرد جنسی مانند یک چرخه است و عوامل گوناگونی بر روی آن اثر میگذارند. از جمله عوامل مختلفی که بر تمایلات، عملکرد و رفتار جنسی انسان تأثیر میگذارند میتوان به عوامل فیزیولوژیک، آناتومیک، سایکولوژیک، اجتماعی-فرهنگی، اقتصادی-سیاسی و غیره اشاره کرد. مسلماً شناسایی تجارب جنسی زنان در طی دوره پس از زایمان نقش مهمی در حفظ سلامت خانواده و برقراری روابط طبیعی و غریزی خواهد داشت. بنابراین، بایستی توجه به سلامت جنسی از اجزای اصلی مراقبت­ها قرار گیرد تا بدین طریق گامی در جهت حل معضلات زنان برداشته شود.
متن کامل [PDF 982 kb]   (3102 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: مامایی
دریافت: 1396/7/1 | پذیرش: 1396/9/11 | انتشار: 1397/1/14

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.