دوره 24، شماره 3 - ( خرداد 1395 )                   جلد 24 شماره 3 صفحات 221-211 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (10274 مشاهده)

مقدمه: ترکیبات پلی فنلی دارای اثر ضد تکثیر(آنتی پرولیفراتیو) و محرک آپوپتوز در سلول‌‌های سرطانی هستند. پی-کوماریک اسید به طور گسترده‌ای در میوه‌ها، سبزی‌ها، محصولات گیاهی و عسل یافت می‌شود. از طرفی دیگر سرطان پستان، در دنیا شایع‌ترین سرطان در زنان است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر ضد سرطانی پی-کوماریک اسید بر سلول‌های سرطان پستان رده MCF-7 بود.

روش بررسی: به منظور بررسی اثر آپوپتوزی پی-کوماریک اسید، رده سلولی سرطان سینه MCF-7 با غلظت‌های مختلف
پی-کوماریک اسید(10، 37، 70 ، 150و 300 میلی‌مولار) به مدت 24 ساعت تیمار شدند. در ادامه زنده‌مانی سلول‌ها با استفاده از روش MTT بررسی شد. شاخص‌های آپوپتوز از جمله تظاهر فسفاتیدیل‌سرین در لایه بیرونی غشای پلاسمایی با استفاده از فلوسایتومتری و ارزیابی اتصال Annexin V ارزیابی گردید.

نتایج: با افزایش غلظت پی-کوماریک اسید به صورت وابسته به دوز، توان زیستی سلول‌های سرطانی کاهش پیدا کرد. به طوری که بیشترین تأثیر پی-کوماریک اسید مربوط به غلظت 300 میلی‌مولار در زمان 24 ساعت پس از تیمار سلول‌ها بود. IC50 پی-کوماریک اسید در سلول‌های MCF-7 بر اساس ارزیابی زنده‌مانی به روش MTT، حدود 40 میلی‌مولار تعیین شد. تیمار سلول‌ها با دوز 300 میلی‌مولار پی-کوماریک اسید سبب افزایش معنی‌دار شاخص‌های آپوپتوز مورد مطالعه گردید. به طوری که میزان سلول‌های مراحل انتهایی آپوپتوتوز  Annexin V+ و Propium Iodide (PI+) بعد از 24 ساعت به طور معنی‌داری افزایش یافت.

نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که پی-کوماریک اسید دارای فعالیت القاء آپوپتوز مؤثر در برابر سلول‌های MCF-7 است. این نتایج می‌تواند در درک بهتر مکانیسم ضد‌سرطانی پی-کوماریک اسید و پیشنهاد استفاده از آن به صورت داروی جایگزین و یا در ترکیب با داروهای شیمیایی متداول در درمان سرطان مفید باشد.

متن کامل [PDF 497 kb]   (4197 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: خون و سرطان
دریافت: 1394/10/23 | پذیرش: 1395/2/12 | انتشار: 1395/5/18

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.