Abstract: (67 Views)
مقدمه: نوزاد تازه متولد شده باید سریعاً مورد ارزیابی قرار گیرد که نمره آپگار شیوهای مرسوم برای این ارزیابی است. هدف از انجام این مطالعه بررسی ضریب آپگار و سرانجام کلینیکی 24 ساعت اول نوزدان متولد شده در بیمارستانهای شهر یزد است.
روش بررسی: در یک مطالعه توصیفی– مقطعی، ضریب آپگار در 462 نوزاد(262 مورد حاصل زایمان واژینال و 200 مورد سزارین) متولد شده در بخشهای زایمان بیمارستانهای شهر یزد(افشار، مادر، شهدای کارگر و بهمن) بررسی شد. جهت بررسی ارتباط بین متغیرهای کیفی از تست مجذور کای و ضریب همبستگی پیرسون و جهت مقایسه میانگین متغیرهای کمی در گروهها از آنالیز واریانس استفاده شد. آپگار هفت و کمتر از آن به عنوان غیرطبیعی در نظر گرفته شد.
نتایج: نوع زایمان (سزارین، واژینال)، نوع بیهوشی (اپیدورال، عمومی)، جنس نوزاد بر روی نمره آپگار مؤثر نبود اما نوزادان نارس، با وزن تولد پایین و نیز آنهایی که مادرشان پاره شدن زودرس کیسه آب، مراقبت ناکافی در زمان بارداری و سطح تحصیلات
پایینتری داشتند، از آپگار پایینتری برخوردار بودند و نوزادانی که بعد از 24 ساعت حال عمومی خوب داشتند و نزد مادر به سر میبردند بالاترین آپگار را داشتند.
نتیجهگیری: ضریب آپگار برای بررسی وضعیت کلی نوزاد و پیش بینی موربیدیتی نهایی نوزادان با آسفیکسی مفید میباشد.
Type of Study:
Original article |
Subject:
General Received: 2009/09/22