دوره 32، شماره 7 - ( مهر 1403 )                   جلد 32 شماره 7 صفحات 8066-8056 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hemati E, Sazegar H. Evaluation of Lactobacillus Sakei Probiotic Supernatant’s Effectiveness in Promoting Apoptosis and Decreasing Breast Cancer MCF-7 Cancerous Cells through Modulation of Bax and Bcl2 Genes. JSSU 2024; 32 (7) :8056-8066
همتی الهام، سازگار حسین. بررسی تاثیر سوپرناتانت پروبیوتیک لاکتوباسیلوس ساکئی در افزایش آپوپتوز و کاهش سلول‌های سرطانی MCF-7 از طریق مدولاسیون ژن های Bax و Bcl2. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1403; 32 (7) :8056-8066

مقدمه: شواهد فزآینده‌ای نشان می‌دهد که القای آپوپتوز یک استراتژی مهم برای کنترل تکثیر بیش از حد سلول‌های سرطانی پستان است. در این مطالعه اثر سوپرناتانت باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس ساکئی بر میزان بیان ژن‌های آپوپتوزی (Bax/Bcl2) در رده سلولی MCF-7 سرطان پستان مورد بررسی قرار گرفت.
روش بررسی: در تحقیق حاضر که به‌‌صورت تجربی انجام شد، با کشت رده سلولی MCF-7 در محیط کشت DMEM محتوی 10% سرم جنین گاوی و تیمار سلول‌ها در غلظت‌های 1، 2، 3، 4 و 5 میلی‌گرم/میلی‌لیتر از سوپرناتانت ساکئی و انکوبه شدن در زمان 24، 48 و 72 ساعت، سایتوتوکسیسیتی با روش رنگ‌سنجی MTT طبق دستورالعمل کیت در هر سه زمان انکوباسیون مورد بررسی قرار گرفت. سلول‌های رده MCF-7 نیز با غلظتی از سوپرناتانت که سبب کاهش 50 درصدی بقای سلولی گردید (5 میلی‌گرم/میلی‌لیتر) برای بررسی بیان ژن‌های Bax  و Bcl2 ظرف مدت 72 ساعت انکوبه شدند. سپس میزان بیان ژن‌های Bax و Bcl2 از طریق آنالیز RT-Real Time- PCR مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: نتایج حاصل از این تحقیق حاکی از آن است که توان زیستی سلول‌های رده‌ MCF-7 سرطان پستان، در مقایسه با گروه کنترل در دوز 5 میلی‌گرم/ میلی‌لیتر به پایین‌ترین مقدار خود می‌‌رسد. به‌علاوه تیمار سلول‌های رده‌ MCF-7 با دوز 5 میلی‌گرم/ میلی‌- لیتر سوپرناتانت لاکتوباسیلوس ساکئی و انکوباسیون آن برای مدت 72 ساعت، افزایش معنی‌دار میزان بیان ژن BAX  (p-value=0/0033) و کاهش معنی‌دار میزان بیان ژن BCL-2 (p-value= 0/0278) را نشان داد.
نتیجه‌گیری: نتایج بیان می‌کنند که سوپرناتانت لاکتوباسیلوس ساکئی قادر است از طریق القای مسیر آپوپتوزی توان زیستی سلول‌های سرطان پستان را کاهش دهد.
متن کامل [PDF 1007 kb]   (57 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (42 مشاهده)
دریافت: 1403/2/23 | پذیرش: 1403/5/1 | انتشار: 1403/7/15