دوره 31، شماره 12 - ( اسفند 1402 )                   جلد 31 شماره 12 صفحات 7272-7264 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kiani R, Jalali fard H, Bidaki R. Frequent Request of Injectable Biperiden in a Young Patient with Uncommon Neck Deviation and History of Neurodevelopmental Disorder. JSSU 2024; 31 (12) :7264-7272
کیانی رضا، جلالی فرد حمید، بیدکی رضا. درخواست مکرر بایپریدن تزریقی در بیمار با انحراف نامعمول گردن و سابقه اختلال عصبی- تکاملی. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1402; 31 (12) :7264-7272

مقدمه: تمارض یکی از تشخیص‌های افتراقی در حوزه اختلالات طبی و خصوصاً در حیطه پزشکی قانونی می‌باشد. در این حالت فرد با انگیزه‌های بیرونی جهت کسب سود مالی، اجتناب از انجام وظایف اجتماعی یا شغلی، یک اختلال طبی یا روانپزشکی را تقلید می‌نماید. در برخی از موارد تشخیص یک وضعیت طبی یا روانشناختی از تمارض سخت و چالش‌برانگیز می‌باشد. در این گزارش مورد، بیمار جوان با سابقه بستری‌های متعدد، نقایص عصبی - تکاملی و ناتوانی ذهنی به دلیل پرخاشگری، خلق تحریک‌پذیر و انحراف گردن، تقاضای دریافت بایپریدن به‌صورت تزریقی را داشت و جهت دریافت آن، عامدانه وضعیت دیستونی دادن به گردن را نشان داد. سعی ما بر این است که در مورد یکی از علائم عصبی روانی، که به دنبال آن بیمار درخواست تزریق دارویی را جهت برطرف نمودن آن علامت کرده است، بحث نماییم تا تشخیص‌های به ذهن متبادر شده مثل عارضه دارویی، اختلال ساختگی و اختلال تبدیلی را از یکدیگر افتراق دهیم. از طرفی طی جستجوهای اخیر در متون مشابه قبلی، نتایج و پیشنهادات ضد و نقیضی ارائه گردیده است.

واژه‌های کلیدی: بای‌پریدن، تمارض، دیستونی
متن کامل [PDF 890 kb]   (142 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (131 مشاهده)
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: روانپزشکی
دریافت: 1402/5/26 | پذیرش: 1402/7/8 | انتشار: 1402/12/15