مقدمه: خیار دریایی یکی از جانوران مهم آبزی است که دارای خواص تغذیهای و دارویی فراوان میباشد و به دلیل حضور ترکیباتی با اثر درمانی و ضد باکتریایی دارای اهمیت پزشکی میباشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد باکتریایی نانوذره هیبریدی سلنیوم و عصاره خیار دریایی بر باکتری اشریشیا کلی، میکروکوکوس لوتئوس و باسیلوس سرئوس میباشد.
روش بررسی: روش ارزیابی MIC برای اثر سیتوتوکسیسیته عصاره خیار دریایی بر روی سلولهای میکروبی تعیین شد. پس از جمعآوری و عصارهگیری خیارهای دریایی، با لستفاده از روشMIC اثر ضد باکتریایی عصاره خیار دریایی، نانوذره هیبریدی سلنیوم و اثر توام عصاره خیار دریایی و نانوذره هیبریدی سلنیوم بر روی باکتری های اشریشیا کلی، میکروکوکوس لوتئوس و باسیلوس سرئوس مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرمافزار SPSS version 16، انجام شد
نتایج: نتایج آزمایشهای انجام شده نشان داد که عصاره خیار دریایی با رقتهای مختلف بر روی باکتری اشریشیا کلی، باکتری میکروکوکوس لوتئوس و باکتری باسیلوس سرئوس دارای اثر ضد باکتریایی بود. همچنین این نتایج برای تستهای انجام شده با نانو داروی سلنیوم نیز صدق میکرد. جالب توجه است که پس از ترکیب مقدار مشخصی از عصاره خیار دریایی و نانوداروی سلنیوم اثر ضد باکتریایی بیشتری بر روی 3 باکتری فوق الذکر مشاهده شد.
نتیجهگیری: اثر سینرژیستیک عصاره خیار دریایی و نانوذره سلنیوم دارای میزان بالاتری از خاصیت آنتیباکتریال است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
فارماکولوژی دریافت: 1401/9/8 | پذیرش: 1401/11/16 | انتشار: 1402/5/15