دوره 31، شماره 3 - ( خرداد 1402 )                   جلد 31 شماره 3 صفحات 6525-6519 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.AJUMS.REC.1398.897

Akrami S, Abouali R, Heidary Lal-Abady R, Olapour M M, Yousefi Avarvand A. Antibiotic Resistance Pattern of Enterococci Isolates from Nosocomial Infections in Imam Khomeini Hospital, Ahvaz City. JSSU 2023; 31 (3) :6519-6525
اکرمی سوسن، ابوعلی رضا، حیدری لعل‌آبادی روژین، اولی‌پور محمدمصطفی، یوسفی‌اوروند ارشید. الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی انتروکوکوس‌های جدا شده از عفونت‌های بیمارستانی در بیمارستان امام خمینی اهواز. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1402; 31 (3) :6519-6525

مقدمه: انتروکوکوس‌ها باکتری‌های فرصت‌طلبی هستند که در صورت کلونیزاسیون می‌توانند بیماری‌زا شوند. مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌های رایج مورد استفاده توسط انتروکوکوس‌ها که باعث عفونت‌های بیمارستانی می‌شوند، نگران کننده است، که نیاز به استفاده خردمندانه، مسئولانه و مبتنی بر شواهد از آنتی‌بیوتیک‌ها دارد. این مطالعه با هدف بررسی الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی انتروکوکوس‌های جدا شده از بیماران بستری در ﺑﻴﻤﺎﺭﺳﺘﺎﻥ امام خمینی اهواز انجام شد.
روش بررسی: داده‌های این مطالعه مقطعی توصیفی از مهر تا اسفند سال 1399 ﺩﺭ ﺑﺨﺶ ﻣﻴﮑﺮﻭﺏ ﺷﻨﺎﺳﻲ ﺑﻴﻤﺎﺭﺳﺘﺎﻥ امام خمینی جمع‌آوری شد. 90 نمونه از بیماران 1 تا 99 ساله مبتلا به عفونت بیمارستانی وارد مطالعه شدند. نمونه‌ها شامل کشت ادرار، سواب زخم، سواب واژینال، کشت خون، کاتتر، خلط، برونکواسپیرات، مایع مغزی-نخاعی و موارد دیگر (آبسه، درناژ، مایع کشت و مواد چرکی) بود. حساسیت آنتی بیوتیکی ایزوله‌ها با استفاده از روش دیسک دیفیوژن آگار سنجیده شد.
نتایج: انتروکوکوس‌ها از 53 نمونه ادرار، 10 نمونه خون، 1 نمونه مایع مغزی نخاعی، 1 نمونه آبسه، 2 نمونه قرنیه، 9 نمونه زخم و 14 نمونه ترشحات دیگر جمع‌آوری شدند. مقاومت سویه‌های انتروکوک در برابر سیپروفلوکساسین، آمپی‌سیلین، ایمی‌پنم و اسید نالیدیکسیک بترتیب 66/7%، 42/6%، 55/6% و 93/3% بود. بیشترین حساسیت ایزوله های انتروکوکوس در برابر آمپی‌سیلین (42/6%) مشاهده شد. 43/3% نمونه‌های به دست آمده از مردان و 56/7 %از زنان بود.
نتیجه‌گیری: درصد قابل‌توجهی از سویه‌های انتروکوکوس نسبت به سیپروفلوکساسین، ایمی‌پنم، نالیدکسیک اسید مقاوم هستند. به منظور جلوگیری از افزایش مقاومت نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های رایج باید از تجویز بدون نسخه و استفاده غیر ضروری از آنتی‌بیوتیک‌های در دسترس اجتناب نمود.

متن کامل [PDF 720 kb]   (225 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (261 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1401/6/3 | پذیرش: 1401/9/13 | انتشار: 1402/3/15