دوره 29، شماره 9 - ( آذر 1400 )                   جلد 29 شماره 9 صفحات 4061-4057 | برگشت به فهرست نسخه ها

Haji Zeinali A M. Trans-catheter Bioprosthetic Heart Valve Implantation in Iran (Tehran Heart Centre Experience). JSSU 2021; 29 (9) :4057-4061
حاجی‌زینعلی علی‌محمد. کارگذاری دریچه قلبی مصنوعی از راه کاتتر در ایران (تجربه مرکز قلب تهران). مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1400; 29 (9) :4057-4061

مقدمه: با توسعه رشته اینترونشنال کاردیولوژی (مداخلات قلبی) در جهان، علاوه بر بیماری‌های عروق کرونر و آئورت، درمان بیماری‌های دریچه‌ای قلب از راه کاتتر نیز اخیراً آغاز گردید. درمان تنگی دریچه آئورت (که فقط با جراحی باز و تعویض دریچه امکان‌پذیر بود) برای اولین بار در جهان در سال 2002 توسط Alain Cribier در فرانسه با کارگذاری دریچه از راه کاتتر انجام پذیرفت و تاوی نامیده شد. (Trans catheter Aortic valve implantation = TAVI) در ایران در سال 2009 این عمل در مرکز قلب تهران نیز راه‌اندازی گردید و اکنون به شکل روتین TAVI با هر دو نوع دریچه Balloon-Expanding و self – Expanding انجام می‌پذیرد. به‌علاوه کارگذاری دریچه جدید بر روی دریچه بافتی دژنره قلبی (valve in valve implantation) نیز راه‌اندازی گردید. نتایج کوتاه و میان‌مدت این روش درمانی در غالب طرح‌های تحقیقاتی مورد بررسی قرار گرفت و در غالب چند مقاله منتشر گردید. خلاصه روند راه‌اندازی این روش درمانی جدید در کشور و نتایج آن در ذیل آمده است.
متن کامل [PDF 593 kb]   (444 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (970 مشاهده)
نوع مطالعه: نامه به سردبیر | موضوع مقاله: قلب
دریافت: 1400/3/1 | پذیرش: 1400/9/10 | انتشار: 1400/9/10