مقدمه: صدمات دندانی شیوع بالایی دارند و تاثیراتی منفی بر زندگی فرد میگذارند.کنترل اورژانس چنین شرایطی وابسته به دانش افراد غیرحرفهای، مانند مراقبین سلامت است که در محل حادثه حضور دارند. هدف این مطالعه بررسی سطح دانش و عملکرد خوداظهار مراقبین سلامت مدارس ابتدایی شهر کرج در رابطه با مدیریت اورژانس صدمات تروماتیک دندانی در سال1399 بود.
روش بررسی: در این مطالعه تحلیلی _مقطعی، پرسشنامهای آنلاین، بدون نام حاوی سوالاتی در رابطه با اطلاعات دموگرافیک، سابقه مواجهه قبلی با صدمات تروماتیک دندانی و نیز عملکرد مراقبین در برخورد با صدمات تروماتیک دندانی در گروههای مجازی مراقبین سلامت قرار گرفت. یک هفته به مراقبین جهت تکمیل پرسشنامهها فرصت داده شد. دادهها با استفاده از آمار توصیفی و توسط آزمون رگرسیون خطی توسطversion 16 SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
نتایج: در مجموع 189 پرسشنامه تکمیل شد (با درصد پاسخگویی80/77%). میانگین نمره دانش آنها از مجموع 10 نمره قابل کسب، 1/98±5/63 و میانگین نمره عملکرد آنها 1/86±4/48 از مجموع 7 نمره قابل کسب بود. نتایج آنالیز رگرسیون خطی تطبیق نشده نشان داد که تنها اطلاعات قبلی مراقبین برروی سطح دانش آنها اثرگذار بوده است (0/001>p) و با تطبیق اثر متغیرهای دموگرافیک نتایج این آزمون نشان داد که سابقه کار مراقبین بر روی نمره دانش آنها موثر بوده است (0/009=p). اما نمره عملکرد خوداظهار مراقبین سلامت تحت تاثیر هیچ یک از متغیرهای دموگرافیک قرار نداشته است.
نتیجهگیری: یافتههای مطالعه حاضر بیانگر ناکافی بودن سطح دانش و عملکرد خوداظهار مراقبین سلامت مدارس ابتدایی در زمینه آسیبهای ناشی از ضربه به دندانها میباشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
دندانپزشکی دریافت: 1399/10/20 | پذیرش: 1399/11/14 | انتشار: 1400/8/10