دوره 28، شماره 11 - ( بهمن 1399 )                   جلد 28 شماره 11 صفحات 3183-3178 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jafari Nodoushan J, Shirinzadeh A, Soltani Gerdfaramarzi H R. Splenic hydatid Cyst with Intra-abdominal Hydatid Cyst-Case Report. JSSU 2021; 28 (11) :3178-3183
جعفری ندوشن جمال، شیرین زاده احمد، سلطانی گردفرامرزی حمیدرضا. کیست هیداتید طحال همراه کیست‌های هیداتید متعدد داخل شکم – گزارش یک مورد نادر. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1399; 28 (11) :3178-3183

مقدمه: کیست هیداتید در شکم شیوع خیلی کمتری نسبت به ریه داشته و شایع‌ترین ارگانی که در شکم درگیر میشود کبد است اگرچه به ندرت در طحال به‌صورت منفرد و یا به‌صورت درگیری چندارگانی دیده می‌شود بیمار آقای 25 سالهای‌ است که با درد در ناحیه فوقانی و چپ شکم مراجعه داشته که از یک ماه قبل شروع شده و با ماهیت غیر‌ متناوب خفیف شروع و به‌تدریج بیشتر شده است. در سونوگرافی به‌عمل آمده از بیمار کیست‌های متعدد در ناحیه طحال گزارش در تصاویر سی‌تی‌اسکن نیز شواهد کیست‌های متعدد هیداتید مشهود بود شکم باز شد توده‌های متعدد کیستیک وجود داشت که با احتیاط خارج شد بعد از 5 روز بیمار با با حال عمومی خوب و با دستور دارویی مبندازول خوراکی از بیمارستان ترخیص شد. کیست‌های هیداتید طحال اگرچه خیلی نادر هستند اما همراهی آن‌ها با درگیری سایر ارگان داخل شکم و نیز خطر بالای پاره شدن آن‌ها و بروز شوک آنافیلاکسی قبل و حین عمل این گروه از کیست‌های هیداتید را نیازمند مراقبت‌های درمانی و جراحی ویژه‌ای می‌کنند لذا در شرایط درگیری چند ارگانی داخل شکمی جراحی با مراقبت‌های خاص قبل و حین عمل اساس درمان این گروه از بیماران می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: کیست هیداتیت، شکم
متن کامل [PDF 701 kb]   (517 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (10914 مشاهده)
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: جراحی
دریافت: 1399/8/12 | پذیرش: 1399/9/1 | انتشار: 1399/11/10