دوره 26، شماره 9 - ( آذر 1397 )                   جلد 26 شماره 9 صفحات 783-770 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghazavi N, Rahimi E, Esfandiari Z, Shakarian A. Analytical study of saturated fatty acids as an important indicator of cardiovascular disease in Iranian traditional sweets. JSSU 2018; 26 (9) :770-783
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-4519-fa.html
قضاوی ندا، رحیمی ابراهیم، اسفندیاری زهرا، شاکریان امیر. مطالعه تحلیلی بررسی اسیدهای چرب اشباع، به عنوان شاخص مهم در بروز بیماری های قلبی عروقی در شیرینی های سنتی ایران. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1397; 26 (9) :770-783

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-4519-fa.html


چکیده:   (3444 مشاهده)
مقدمه: تغذیه نامناسب یکی از دلایل ابتلا به بیماری های غیر واگیردار است. مصرف انواع شیرینی ها با محتوای اسیدهای چرب اشباع بالا، در ارتباط با افزایش ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی، کبد چرب غیرالکلی، مقاومت به انسولین و ... است. این مطالعه با هدف گردآوری اطلاعاتی از انواع و میزان اسید‌‌‌های چرب اشباع در شیرینی های سنتی ایرانی انجام گرفته است.
روش بررسی: در کل 369 نمونه (با بسته بندی و بدون بسته بندی) از 23 نوع از شیرینی های سنتی ایرانی به طور تصادفی از برندها و فروشگاه های مختلف شهر اصفهان خریداری و محتوای اسید چرب اشباع آن ها با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی اندازه گیری شد.
نتایج: میانگین کل اسید چرب اشباع تمام نمونه ها برابر با 6/38% در چربی کل بود. بالاترین میزان آن در شیرینی لوز (4/92%) و کمترین میزان آن در نان خرمایی و کیک یزدی (کمتر از 20%) اندازه گیری شد. بیشتر نمونه ها (5/80%) دارای میزان 50-20% از اسیدچرب اشباع بودند. اسیدهای  چرب اشباع 16:0C، 18:0 C و 20:0C در تمامی نمونه ها یافت شدند و 16:0C بیشترین میانگین کل اسیدچرب اشباع را دارا بود (9/25%). برچسب گذاری برخی فرآورده های شیرینی با کاهش محتوای اسید چرب اشباع آن ها در ارتباط بود.
نتیجه‌گیری: با توجه به بالا بودن میزان اسید چرب اشباع در برخی از انواع شیرینی های پرمصرف ایرانی، اجباری کردن برچسب گذاری شیرینی های سنتی به منظور افزایش آگاهی مصرف کننده از محتوای چربی های جامد و هم چنین آگاه سازی مصرف کننده از اثرات مضر این چربی ها بر سلامت بدن، می تواند در پیشگیری از بروز بیماری های مختلف ازجمله بیماری های قلبی- عروقی کار آمد باشد.
متن کامل [PDF 1334 kb]   (1550 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: 1397/1/28 | پذیرش: 1397/4/2 | انتشار: 1397/12/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb