Tajik A, Zirahian F, Shahabi H, Kalani F.
Effects of Exercise Training and Saffron Extract on some of the Predictors of Cardiovascular Diseases
. JSSU 2017; 25 (9) :690-700
URL:
http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-4161-fa.html
تاجیک عاطفه، زیرراهیان فاطمه، شهابی حورا، کلانی فریده. بررسی اثرات تمرین ورزشی و عصاره زعفران بر بعضی از پیشگوییکنندههای بیماریهای قلبی عروقی
. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1396; 25 (9) :690-700
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-4161-fa.html
چکیده: (6053 مشاهده)
مقدمه: هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی اثرات تمرین ورزشی و عصاره زعفران بر بعضی از پیشگوئی کنندههای بیماریهای قلبی عروقی بود.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع کاربردی و به صورت نیمه تجربی می باشد. به این منظور 40 زن غیرفعال به صورت تصادفی به 4 گروه کنترل، مکمل زعفران، تمرین مقاومتی- دارونما و تمرین مقاومتی- عصاره زعفران تقسیم شدند. آزمودنیها پروتکل تمرین مقاومتی را به مدت 12 هفته اجرا کردند. همچنین گروه مکمل، عصاره زعفران را به مقدار 40 میلیگرم دریافت کردند. برای بررسی دو مداخله تمرین و مکمل، قبل و بعد از 12 هفته به صورت پیشآزمون و پسآزمون ارزیابیهای آنتروپومتریکی و آزمایشگاهی صورت گرفت. از آزمونهای آماری تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبیLSD برای تحلیل دادهها استفاده شد.
نتایج: نتایج نشان داد در تمامی متغیرها بهجز تری گلیسرید بین گروههای مختلف تفاوت معنیداری وجود دارد)005/0P <). آزمون تعقیبی LSD نشان داد در متغیرهای CRP، LDL و مقاومت انسولینی بین گروه کنترل و تمرین به همراه زعفران تفاوت معنیداری وجود دارد)005/0P <). همچنین فقط در متغیر LDL بین گروه زعفران و کنترل تفاوت وجود داشت )005/0P <) و این نشان از نقش ویژه زعفران بر LDL است. از طرفی دیگر نتایج نشان داد در تمامی متغیرها به جز متغیر تریگلیسرید بین گروه تمرین-زعفران و تمرین-دارونما تفاوت معنیداری وجود دارد )005/0P <).
نتیجهگیری: تمرین مقاومتی با و بدون مکمل زعفران طی مدت 12 هفته، یک شیوه کارآمد برای بهبود عوامل خطرزای قلبی عروقی هستند، همچنین مصرف مکمل زعفران به همراه تمرین مقاومتی اثرات به نسبت بهتر و کاراتری دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی ورزش دریافت: 1396/1/24 | پذیرش: 1396/5/7 | انتشار: 1396/9/18