Volume -                   JSSU , - : 165-165 | Back to browse issues page

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

حسین زاده ج, خلیلی م, گلوردی م, ساده م, صدر بافقی م ح, محسنی میبدی پ س. عوامل باکتریولوژیک و آنتی بیوگرام شایع ترین گونه های ایزوله شده از دست اعضای تیم جراحی پس از اسکراب. JSSU
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-409-en.html
Abstract:   (69 Views)
مقدمه: بسیاری از عفونت زخمهای جراحی بیمارستانی که موجب مرگ و تحمیل هزینه های زیاد بر جامعه می شود از راه تماس دست پرسنل منتقل میگردند و شستشوی دستها به روش صحیح یکی از مؤثرترین شیوه های پیشگیری از انتقال عفونت است. هدف از این مطالعه، بررسی شناسایی عوامل باکتریایی جدا شده از دست تیم جراحی و تعیین ضریب حساسیت باکتری های جدا شده به آنتی بیوتیک های انتخابی آنها می باشد. روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی و به روش مقطعی است که بر روی 134 نفر از پرسنل اتاق عمل بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی انجام گرفت. نمونه گیری توسط سواپ پنبه ای استریل از دست اعضای تیم جراحی (پس از شستشوی دست) به وسیله بتادین و بدون هماهنگی قبلی انجام و بر روی محیطه ی آگار خون دار، مانیتول سالت آگار ومکانیکی کشت و پس از 24 ساعت اتو گذاری گونه های باکتریایی توسط تست های افتراقی شناسایی و سپس آنتی بیوگرام صورت گرفت. داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: از 134 نفر مورد، 81 نفر(4/60 %) مرد و 53 نفر (6/39%) زن بودند. میانگین مدت اسکراب 2/103±1/206 ثانیه با دامنه تغییرات 60 تا 600 ثانیه بود. هر چه مدت اسکراب بیشتر بوده تعداد باکتری کمتر شده است (P=0.003). پس از اسکراب در دست، 129 نفر (3/96%) باکتری وجود داشت. بیشترین آلودگی مربوط به زیر ناخن افراد (5/92%) بود. تعداد باکتری های مشاهده شده در نمونه از صفر تا 159 مورد متغیر بود. بیشترین باکتری ایزوله شده است استافیلوکوک کواگولاز منفی (2/62%) و 7/7% استافیلوکوک آئروس بود. متوسط مدت اسکراب مردان بیشتر از زنان بود. وانکوماسین و سفتی زوکسیم حساس ترین و پنی سیلین مقاوم ترین آنتی بیوتیک ها بودند. نتیجه گیری: نتایج حاصله نشان داد که آلودگی دستها پس از اسکراب از میزان استاندارد بالاتر میباشد، بنابراین با توجه به مسئولیت خطیر پرسنل که مستقیماً با بیمار تحت عمل جراحی در ارتباط بوده و گونه های مستقر در بیمارستانها از پتانسیل خاص مقاومت دارویی برخوردار هستند توجه و جدیت پرسنل در استریل بودن وسایل و اسکراب دست به نحو صحیح پیشنهاد می شود.
     
Type of Study: Original article | Subject: General
Received: 2009/10/3

Add your comments about this article : Your username or Email:
CAPTCHA

Rights and permissions
Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb