Jamali Qarakhanlou B, Ebrahimi Kalan A, Tofighi A.
Effect of resveratrol and aerobic exercise on some cardiovascular risk factors in rats with acute myocardial infarction
. JSSU 2017; 25 (6) :501-511
URL:
http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-4071-fa.html
جمالی قراخانلو بهرام، ابراهیمی کلان عباس، توفیقی اصغر. اثر رزوراترول و تمرین هوازی بر برخی ریسک فاکتورهای قلبی عروقی در رتهای مبتلا به انفارکتوس قلبی حاد
. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1396; 25 (6) :501-511
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-4071-fa.html
چکیده: (6303 مشاهده)
مقدمه: شایعترین علت ایسکمی میوکارد، بیماریهای عروق کرونری است. هدف از این پژوهش بررسی اثر توام و مجزای مکملیاری رزوراترول و تمرین هوازی بر برخی ریسک فاکتورهای قلبی عروقی در رتهای مبتلا به نارسایی قلبی حاد ناشی از ایزوپروترنول میباشد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی 46 سر موش صحرایی نر بهطور تصادفی به پنج گروه شاهد، ایزوپروترنول، ایزوپروترنول+تمرین، ایزوپروترنول+رزوراترول و ایزوپروترنول+رزوراترول+تمرین تقسیم شدند. تمرین هوازی شامل هشت هفته دویدن روی نوارگردان بود و گروه رزوراترول نیز هشت هفته و هر روز mg/kg/bw 25 رزوراترول دریافت نمودند. در پایان، غیر از گروه شاهد تمامی گروهها با تزریق ایزوپروترنول به انفارکتوس قلبی حاد القا شدند. سپس حیوانات بیهوش و نمونه خونی جهت آنالیز اخذ گردید.
نتایج: نتایج نشان داد پیشدرمانی با ترکیبی از رزوراترول و تمرین منجر به کاهش معنیدار شاخص تروپونین-I در حیوانات گردید. تمرین ورزشی، رزوراترول و ترکیبی از آنها نیز با اینکه مانع از افزایش شاخص پروتئین واکنشی C شد؛ اما تأثیر معنیداری در گروهها نداشت (061/0P=). همچنین پیشدرمانی با تمرین و ترکیبی از رزوراترول و تمرین باعث کاهش معنیدار سطوح سرمی تریگلیسیرید و کلسترول نسبت به گروه ایزوپروترنول شد (001/0P=). پیشدرمانی با رزوراترول، تمرین ورزشی و ترکیبی از هر دو باعث افزایش معنیدار لیپوپروتئین با چگالی بالا و پیشدرمانی فقط در گروه ترکیبی منجر به کاهش معنیدار لیپوپروتئین با چگالی پایین نسبت به گروه ایزوپروترنول شد (001/0P=).
نتیجهگیری: احتمال میرود تمرین منظم ورزشی و مکملیاری رزوراترول بر ریسک فاکتورهای قلبی عروقی اثرگذار بوده و ترکیب شدن این دو متغیر در پیشگیری از التهاب و آسیب قلبی ناشی از ایسکمی میوکارد، نقش چشمگیری داشته باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی ورزش دریافت: 1395/10/28 | پذیرش: 1396/5/7 | انتشار: 1396/8/17