دوره 25، شماره 1 - ( فروردین 1396 )                   جلد 25 شماره 1 صفحات 51-42 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahmatinejad P, Mohammadi S, Noruzinejad G, Ashtian M, Haghverdi A. The Abundance of Obsessive-Compulsive Disorder in Schizophrenia Spectrum Disorders: Diagnostic Validity of Schizo-Obsessive Subtype. JSSU 2017; 25 (1) :42-51
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-3969-fa.html
رحمتی نژاد پروین، محمدی داود، نوروزی نژاد غلامحسین، آشتیان محمد، حق وردی علی. فراوانی وسواس فکری- عملی در اختلالات طیف اسکیزوفرنیا: اعتبار تشخیصی زیرگروه اسکیزو- وسواس. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1396; 25 (1) :42-51

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-3969-fa.html


چکیده:   (7133 مشاهده)

مقدمه: اختلال وسواس فکری-عملی (OCD) و علائم وسواس فکری-عملی (OCS) در قسمت عمده‌ای از بیماران مبتلا به اختلالات طیف اسکیزوفرنیا دیده می‌شود. از این رو، محققان زیرگروه اسکیزو- وسواس را برای این­گونه اختلالات پیشنهاد می‌دهند. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی اعتبار تشخیصی زیرگروه اسکیزو- وسواس با تعیین میزان فراوانی OCD و OCS در بیماران مبتلا به اختلالات طیف اسکیزوفرنیا و ارتباط آن با برخی ویژگی‌های بالینی این بیماران است.

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی مقطعی تعداد 91 بیمار بستری که بر اساس پنجمین ویرایش راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5) تشخیص اختلالات طیف اسکیزوفرنیا دریافت کرده بودند با استفاده از مقیاس وسواس فکری- عملی ییل براون مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای تحلیل داده‌ها از آزمون‌های آماری توصیفی، کای-دو و t مستقل استفاده شد.

نتایج: تجزیه و تحلیل داده‌ها نشان داد که شیوع OCS در نمونه پژوهشی 17/47 درصد و شیوع OCD نیز 66/18 درصد هست. در این نمونه، وسواس آلودگی و شستشو بیشترین فراوانی را داشت. در مقایسه با بیماران سایکوتیک غیرمبتلا به OCD/ OCS، در بیماران سایکوتیک مبتلا به OCD/ OCS، اختلال در سن پایین‌تری شروع شده بود، همچنین این بیماران تعداد دفعات بستری، تعداد داروهای مصرفی و اقدام به خودکشی بیشتری داشتند. از طرف دیگر، شیوع OCD/ OCS در بیمارانی که در اولین دوره بیماری خود قرار داشتند، 62/15 درصد به دست آمد.

نتیجهگیری: بر اساس نتایج به دست آمده از این پژوهش، به نظر می‌رسد که زیرگروه اسکیزو- وسواس از اعتبار تشخیصی برخوردار باشد. برای تایید این فرضیه باید مطالعات طولی از همان مرحله ابتدایی شروع سایکوز تا پیامد دراز مدت آن طرح‌ریزی شود.

متن کامل [PDF 450 kb]   (3974 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1395/8/29 | پذیرش: 1395/12/21 | انتشار: 1396/3/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb