Volume -                   JSSU , - : 128-128 | Back to browse issues page

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

رفعتی ع, مرادی س, اسماعیلی دهج م, جلالی ب, ییغمای پ. مقایسه ی اثر عصاره آبی تخم شوید با لواستاتین در کاهش لیپیدها و لیپوپروتئین های خون در موش بزرگ آزمایشگاهی. JSSU
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-379-en.html
Abstract:   (62 Views)
مقدمه: اختلال چربی های خون از مهمترین فاکتورهای خطرناک در ایجاد آترواسکلروز شریانهای کرونر قلب هستند. داروی لواستاتین ماده قوی برای جلوگیری از فعالیت آنزیم HMG-CoA ردوکتاز می باشد که غلظت کلسترول در LDL و VLDL را کاهش می دهد. گیاه شوید نیز موجب کاهش چربی های خون می شود گیاه علفی و معطر با نام علمی ( Anethum graveolens.L ) و اجزای اصلی شوید کاروون، فلاندرنن، لیمونن و تانن می باشد که دارای فرمول ملکولی حلقوی می باشد و به عنوان یک مهار کننده چربی ها عمل می کند .هدف از انجام این مطالعه مقایسه اثر داروی شیمیایی لواستاتین و عصاره آبی تخم شوید بر سطوح لیپیدهای پلاسمای خون است. روش بررسی: این پژوهش از نوع تجربی که 32 رات نر از نژاد ویستار با وزن 30± 250 گرم وارد مطالعه شد و رات ها در دمای 1 ± 23 درجه سانتیگراد نگهداری و به 4 گروه 8 تایی تقسیم شدند. به گروه 1 و 2 به ترتیب رژیم عادی و پر کلسترول و به گروههای 3 و4 به ترتیب رژیم پرکلسترول به همراه لواستاتین و عصاره آبی تخم شوید به مدت 3 هفته داده شد سپس از گروههای فوق خون گیری به عمل آمد و سطح پلاسمایی لیپیدهای حیوان به روش دستی اندازه گیری گردید. نتایج: نتایج مطالعه نشان داد که عصاره آبی تخم شوید و لواستاتین هر کدام به تنهایی سطح پلاسمایی کلسترول، تری گلیسیرید، LDL، LDL/HDL، ‏TG/HDL را نسبت به گروه پر چرب به طور معنی داری کاهش داده است در مورد گروه عصاره آبی تخم شوید میزان سطح پلاسمای کلسترول‏ و LDL خون موشها از گروه لواستاتین به طور معنی داری کاهش بیشتری را نشان داده است (p
     
Type of Study: Original article | Subject: General
Received: 2009/10/3

Add your comments about this article : Your username or Email:
CAPTCHA

Rights and permissions
Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb