Volume -                   JSSU , - : 51-51 | Back to browse issues page

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

قاضی سعیدی ک, وطنی ش, فاطمی نسب ف, دهقان زاده ن, محمدی م. بررسی ارزش تشخیصی قطرات اولیه ادرار در جداسازی اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم و مایکوپلاسما هومینیس در مجاری ادراری مردان و زنان مبتلا به اورتریت های غیرگنوکوکی و اورتریت های غیراختصاصی. JSSU
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-365-en.html
Abstract:   (353 Views)
مقدمه : اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم یکی از مهمترین عوامل اورتریت غیرگنوکوکی(NGU) و اورتریت غیراختصاصی (NSU) در مردان می باشد. مایکوپلاسما هومینیس نیز در ایجاد NGU و NSU نقش دارد. هدف از انجام این مطالعه جداسازی مایکوپلاسماهومینیس و اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم در بیماران مبتلا به اورتریت غیر گنوکوکی و اورتریت غیر اختصاصی با استفاده از نمونه قطرات اولیه ادرار در بیماران مرد که فاقد ترشح مجرا هستند و خانمهایی که دارای علایم بالینی بوده اما از نظر کشت ترشح واژن منفی هستند، می باشد. روش بررسی : این مطالعه از نوع توصیفی و به روش مقطعی است که برروی نمونه قطرات اولیه ادرار 150 بیمار ( 21 زن و 129 مرد ) که با تشخیص پزشک جهت بررسی اورتریتهای غیرگنوکوکی به بخش باکتری شناسی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در مدت یکسال (84-1383) مراجعه کرده بودند، با استفاده از روش کشت بررسی شد. نتایج : از 150 نمونه قطرات اولیه ادرار کشت داده شده، 49 نمونه (6/32%) از نظر وجود ارگانیسم های مایکوپلاسما هومینیس و اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم مثبت و 101 نمونه (4/67%) منفی شدند. از 21 بیمار زن مورد بررسی نمونه 5 زن از نظر وجود این ارگانیسم ها مثبت شدند ( 2 نمونه مایکوپلاسما هومینیس، 3 نمونه اوره آپلاسما اوره آ لیتیکوم ) . از 129 بیمار مرد مورد بررسی 44 نمونه از نظر وجود این ارگانیسم ها مثبت شدند (17 نمونه مایکوپلاسما هومینیس، 4 نمونه اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم، 23 نمونه هر دو ارگانیسم ). اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم از نمونه 30 بیمار (20%) و مایکوپلاسما هومینیس از 42 بیمار (28%) جدا شد. نتیجه گیری : با توجه به نتایج به دست آمده از مطالعه، در صورت عدم امکان گرفتن نمونه ترشحات مجرا در مردان و یا منفی بودن نتایج کشت ترشحات واژن در زنان، علی رغم دارا بودن علایم بالینی، می توان از نمونه قطرات اولیه ادرار برای تشخیص ارگانیسمهای مایکوپلاسما و اوره آپلاسما در بیماران مبتلا به اورتریت غیر گنوکوکی و اورتریت غیر اختصاصی استفاده کرد.
     
Type of Study: Original article | Subject: General
Received: 2009/10/3

Add your comments about this article : Your username or Email:
CAPTCHA

Rights and permissions
Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb