دوره 23، شماره 2 - ( اردیبهشت 1394 )                   جلد 23 شماره 2 صفحات 1952-1945 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosseini Kasnavieh F, Salimi T, Nadi Sakhvidi M, Ahmadi E. Happiness in Externs in Shahid Sadoughi University of Medical Sciences in 2012. JSSU 2015; 23 (2) :1945-1952
حسینی کسنویه فاطمه، سلیمی طاهره، نادی سخویدی محمد، احمدی اسماعیل. میزان شادکامی در کارآموزان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد، سال 1392. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1394; 23 (2) :1945-1952

مقدمه: شادکامی از جمله ویژگی‌های شخصیتی انسان می‌باشد که قادر است در زمینه غلبه بر استرس‌ها و فشارهای زندگی اثرگذار باشد.پژوهش حاضر با هدف تعیین وضعیت شادکامی درکارآموزان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد صورت گرفته است. روش بررسی:این مطالعه توصیفی بر روی 210 نفر از دانشجویان پزشکی که به صورت نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شده بودند، انجام شد. اطلاعات توسط پرسشنامه شادکامی آکسفورد در پنج حیطه رضایت زندگی، حرمت خود، بهزیستی فاعلی، رضایت خاطر و خلق مثبت جمع‌آوری گردید و با استفاده آزمون T-test تجزیه و تحلیل شد. نتایج: میزان شادکامی در مجموع پنج حیطه 353/9±240/52 بوده که بیشترین آن مربوط به حیطه خلق مثبت و کمترین آن مربوط به حیطه بهزیستی فاعلی بوده است. در زمینه شادکامی کلی هیچکس میزان شادکامی عالی را کسب نکرده است. در 8/64 درصد از دانشجویان میزان شادکامی در حدخوب بوده است. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که سطح شادکامی در اکثر کارآموزان پزشکی در سطح خوب می‌باشد. مطالعات دیگر در زمینه بررسی علل شادکامی در این گروه می‌تواند راهنمایی برای ایجاد این وضعیت در سایر گروه‌ها باشد.
واژه‌های کلیدی: شادکامی، کارآموزان پزشکی، یزد
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانپزشکی