میرحسینی مصیب، اسفرجانی فهیمه، مرندی سید محمد، خلیل زاده سعید حسین، میرحسینی حمیده. اثر یوگا بر پارامترهای بیماری دیابت نوع ٢. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1393; 22 (1) :880-891
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-2618-fa.html
چکیده: (10026 مشاهده)
مقدمه: سیر طبیعی پیشرونده و عوارض دیابت نوع دو، همگی بر لزوم اتخاذ راهبردهای مناسب درمانی تأکید میکنند. هدف این مطالعه بررسی تأثیر یک دوره تمرینات یوگا بر قند خون، HbA1c، VO2max و درصد چربی پوستی بیماران دیابتی نوع ٢ بود.
روش بررسی: در این تحقیق نیمه تجربی، از بین مردان ۳٥ تا ٥٥ ساله شهرستان یزد ۳٠ نفر با میانگین سنی٤٠/٥±۳٠/٤٩ سال به صورت هدفمند و در دسترس انتخاب و به طور داوطلبانه به دو گروه ١٥ نفره تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت ١٢هفته و هر هفته ۳ جلسه به مدت ٦٠ دقیقه به تمرینات یوگا پرداختند. در صورتی که گروه کنترل هیچگونه فعالیت بدنی منظمی نداشتند. در این تحقیق متغیرهای قند خون ناشتا (fbs)، قند خون ٢ ساعته (IIh.p.p)، هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c)، توان هوازی (VO2max) و درصد چربی پوستی قبل و بعد از ١٢هفته تمرین در هر دو گروه اندازهگیری شد. جهت
اندازهگیریهای fbs، IIh.p.p و HbA1c از آزمودنیها ١٠ سی سی خون به طور ناشتا و ١٠ سی سی، ٢ ساعت بعد از صرف صبحانه گرفته شد، جهت اندازهگیری VO2max از آزمون راکپورت و درصد چربی از کالیپر لانج استفاده شد. دادههای جمعآوری شده با استفاده از آزمون T-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: تفاوت معنیداری در سطوح fbs، IIh.p.p، HbA1c، VO2max و درصد چربی پوستی در گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد(٠٥/٠>p).
نتیجهگیری: استفاده از تمرینات یوگا (به مدت ١٢ هفته) میتواند بر کنترل قندخون افراد مبتلا به دیابت نوع ٢ تأثیرگذار باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی ورزش دریافت: 1392/8/29 | پذیرش: 1392/10/3 | انتشار: 1393/1/11