دوره 22، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1393 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 1019-1010 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ezoddini Ardakani F, Mirhosseini F, Karrabi M, Mokhtari N, Moeini M, Besharati S. Analysis of Anatomy of Mesio-Buccal Root Canal in Maxillary First Permanent Molars Using CBCT Technique. JSSU 2014; 22 (2) :1010-1019
عزالدینی اردکانی فاطمه، میرحسینی فرزانه، کرابی ملیحه، مختاری نسیم، معینی ملیحه، بشارتی سجاد. بررسی آناتومی کانال ریشه مزیوباکال در دندان‌های مولر اول دائمی ماگزیلا با استفاده از تکنیک تصویربرداری CBCT. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1393; 22 (2) :1010-1019

مقدمه: برای انجام یک درمان موفق اندودونتیک، نیاز به شناسایی تمام کانال‌های ریشه، پاکسازی و پرکردن کامل آنها می‌باشد. یک دلیل مهم کاهش موفقیت درمان اندودونتیک در مولرهای ماگزیلا، شکست در شناسایی و درمان کانال دوم مزیوباکال می‌باشد. لذا در مطالعه حاضر به بررسی آناتومی ریشه مزیوباکال مولرهای اول ماگزیلا از لحاظ حضور یا عدم حضور کانال دوم مزیوباکال با استفاده از تکنیک (CBCT: Cone Beam Computed Tomography) پرداخته شده است. روش بررسی: در این مطالعه تحلیلی، 30 دندان مولر اول دائمی ماگزیلای کشیده شده، جمع‌آوری و به مدت 24 ساعت در محلول هیپوکلریت سدیم 25/5% قرار داده شد. سپس به صورت جداگانه در استوانه‌های پلاستیکی توسط موم Modeling مانت شدند. استوانه‌ها به 6 گروه 5تایی تقسیم شده و نمونه‌های هر گروه به شکل U جهت تصویربرداری در دستگاه CBCT قرار داده شدند. تصاویر توسط یک مشاهده‌گر باتجربه (رادیولوژیست فک و صورت) مورد بررسی قرار گرفت. برای این مطالعه از تجزیه و تحلیل درصدی انجام شد. نتایج: ارزیابی توسط CBCT حضور کانال دوم مزیوباکال را در 60% نمونه‌ها نشان داد که از این میان، این کانال در 55/55% موارد در (‏1)/(‏3) کرونال، در 33/33% موارد در (‏1)/(‏3) میانی و در 11/11% موارد در (‏1)/(‏3) اپیکال قرار داشت. نتیجه‌گیری: در بیش از نیمی از ریشه‌های مزیوباکال دندان‌های مولر اول ماگزیلا، دو کانال وجود دارد و اسکن‌های CBCT می‌توانند در پیداکردن کانال‌های اضافی در مولرهای اول ماگزیلا مفید بوده و در نتیجه منجر به کسب نتایج موفقیت آمیز بالاتر در درمان اندودونتیک شوند.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1392/8/9 | پذیرش: 1392/11/6 | انتشار: 1393/3/16