دوره 22، شماره 3 - ( مرداد و شهریور 1393 )                   جلد 22 شماره 3 صفحات 1273-1265 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pazoki H, Imani H, Farokhi F, Shahverdi A, Ebrahimi B, Tahaei L. Considering the effective of Blood Platelet Extraction (Platelet layset) on growth and survival of oocytes from prepubertal NMRI mouse pre-antral follicles. JSSU 2014; 22 (3) :1265-1273
پازکی حسن، ایمانی حسین، فرخی فرح، شاهوردی عبد الحسین، ابراهیمی بیتا، طاهایی لیلا سادات. تأثیر عصاره تخلیص شده پلاکت‌های خون بر روی رشد و بقاء اووسیت و فولیکول پره‌آنترال موش سوری نژاد NMRI. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1393; 22 (3) :1265-1273

مقدمه: عناصر موجود در محیط کشت می‌تواند تأثیر فزآینده‌ای در رشد و تکوین فولیکول و اووسیت در محیط آزمایشگاهی داشته باشد. در مطالعه حاضر اثر عصاره پلاکت‌های خون روی رشد و بقای فولیکول و اووسیت در محیط آزمایشگاهی بررسی شده است. روش بررسی: فولیکول‌های پره‌آنترال موش سوری نابالغ نژاد NMRI با ابعاد 100 تا 130 میکرومتر تهیه گردید. فولیکول‌ها برای مدت 12 روز در محیط‌های متفاوت کشت داده شدند. محیط‌ها حاوی 5 و 10 درصد عصاره پلاکت‌های خون (PL) به عنوان محیط مورد آزمایش و دو محیط دیگر حاوی 5 و 10 درصد سرم گاوی (FBS) به عنوان محیط کنترل بودند. محیط کشت هر یک روز در میان تعویض گردید. در نهایت درصد بقاء و رشد فولیکول توسط میکروسکوپ اینورت یک روز بعد از کشت و در پایان کشت بررسی گردید. نتایج: بعد از 12 روز کشت اووسیت‌ها رشد معنی‌داری در محیط‌های دارای عصاره پلاکت‌های خون((PL نشان دادند و توانستند به اندازه اووسیت‌های بالغ در محیط کنترل برسند. تعداد فولیکول‌ها بعد از یک روز در محیط حاوی 10% FBS و محیط‌های آزمایشی نسبت به 5%FBS کاهشی معنی‌دار داشتند (05/0p<). اما در پایان دوره 12 روزه کشت بیشترین بقاء متعلق به محیط آزمایشی حاوی 5% PL بود و تعداد فولیکول در دیگر گروه‌ها کاهشی معنی‌دار نسبت به این گروه آزمایشی نشان دادند (05/0p˂). نتیجه‌گیری: عصاره پلاکت‌های خون باعث بهبود محیط کشت فولیکول شده و در رشد اووسیت و میزان بقاء فولیکول‌ها مؤثر می‌باشد. به نظر می‌رسد PL می‌تواند به عنوان مکمل یا یک جایگزین مناسب برای سرم‌های معمول از جمله FBS باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زیست شناسی
دریافت: 1392/6/12 | پذیرش: 1393/3/5 | انتشار: 1393/5/12