Volume -                   JSSU , - : 25-25 | Back to browse issues page

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

زارع م, میرشمسی م ح, مدیر ع, کارگر س, شیریزدی م, حاجی اسماعیلی م. مقایسه ی اثرآنتی بیوتیک خوراکی و تزریقی در پیشگیری از عفونت زخم های تروماتیک درجه II در اورژانس بیمارستان های آموزشی شهر یزد. JSSU
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-210-en.html
Abstract:   (62 Views)
مقدمه: زخم های تروماتیک یکی از شایع ترین علل مراجعه به بخش فوریت های پزشکی را تشکیل می دهد و عفونت زخم، روند بهبودی را مختل می کند. تمام زخم ها با به کارگیری اصول کامل استریلیتی در نهایت دچار آلودگی باکتریایی می شوند ولی تعداد کمی به سمت علایم بالینی پیش می روند. تجویز آنتی بیوتیک پروفیلاکسی برای زخم های تروماتیک مورد توافق همگان نیست. در این مطالعه اثربخشی آنتی بیوتیک پروفیلاکسی تزریقی با نوع خوراکی در پیشگیری از عفونت زخم‌های تروماتیک مقایسه شده است. روش بررسی: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی است که برروی 237 بیمار دارای زخم تروماتیک گریدII انجام شده است. بیماران به طور تصادفی ساده به 2 گروه تقسیم شدند، گروه اول نیم ساعت قبل از بخیه شدن زخم مورد تجویز یک گرم آمپول سفازولین قرار ‌گرفتند و پس از آن هیچگونه آنتی بیوتیک دیگری دریافت نکردند. برای گروه دوم 1 ساعت قبل از بخیه زخم یک عدد کپسول سفالکسین mg500 تجویز ‌شد و پس از بخیه تا 24 ساعت هر6 ساعت یک عدد کپسول سفالکسین mg500 ادامه ‌یافت. پس از ترخیص یک نوبت بین روزهای 10-7 و یک نوبت حدود روز 30 از زمان ترخیص، بیماران از نظر پیگیری عفونت زخم، مورد بررسی و معاینه جراح قرار گرفتند. اطلاعات به دست آمده با نرم افزار رایانه ای SPSS Ver11 و با استفاده از آزمون های مجذور کای وFisher exact test و تجزیه و تحلیل شد. نتایج: بر اساس یافته های این مطالعه دو گروه موردبررسی از نظر متغیرهای مخدوش کننده یعنی سن، جنس، وسعت زخم، عامل ایجاد کننده تروما ، محل تروما و فاصله زمانی از تروما تا مراجعه به اورژانس یکسان بودند. شیوع عفونت در گروه خوراکی 5/2 درصد و در گروه تزریقی 7/1 درصد بود که این تفاوت از نظر آماری معنی‌دار نبود (683/0=P). نتیجه گیری: با توجه به این که شیوع عفونت در دو گروه یکسان بوده است، بنابراین می توان برای پیشگیری از بروز عفونت به جای آنتی بیوتیک تزریقی از آنتی بیوتیک خوراکی استفاده کرد.
     
Type of Study: Original article | Subject: General
Received: 2009/09/22

Add your comments about this article : Your username or Email:
CAPTCHA

Rights and permissions
Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb