نعمت اللهی ح, رمضانی ن. مقایسه میزان موفقیت بالینی و پرتونگاری پالپوتومی مولرهای دوم شیری به روش سولفات فریک با سمان های زینک اکسایداوژنول و زینک پلی کربوکسیلات. JSSU
URL:
http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-163-en.html
Abstract: (69 Views)
مقدمه: پالپوتومی سولفات فریک از روشهای مؤثر و بی خطر پالپوتومی دندانهای شیری است. اما نتایج تحقیقات مختلف بیانگر موفقیت کمتر پالپوتومی سولفات فریک در مقایسه با پالپوتومی فرموکرزول میباشد وشاید بخش عمدهای از این عدم موفقیت به عوارض تحریکی و مضرخمیر زینک اکساید اوژنول مربوط باشد. هدف از مطالعه حاضر تعیین و مقایسه میزان موفقیت بالینی و پرتونگاری پالپوتومی سولفات فریک مولرهای شیری با استفاده از سمانهای زینک اکساید اوژنول و زینک پلی کربوکسیلات به منظور یافتن ماده پوشاننده پالپ مناسبتر در درمان پالپوتومی سولفات فریک میباشد.
روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی140 دندان مولر شیری در کودکان 5 – 3 ساله با طرح درمان پالپوتومی به صورت تصادفی در یکی از دو گروه پالپوتومی سولفات فریک با سمان زینک اکساید اوژنول و سمان زینک پلیربوکسیلات مورد مطالعه قرار گرفتند. پس از انجام درمان، دندانهای پالپوتومی شده به صورت دوسویه کور مورد ارزیابی بالینی و پرتونگاری یکساله قرار گرفتند و در تحلیل یافتهها از آزمون دقیق فیشر استفاده شد.
نتایج: میزان موفقیت بالینی در ارزیابی یکساله در دو گروه زینک اکساید اوژنول و زینک پلی کربوکسیلات به ترتیب 1/98% و 9/93% بود که اختلافآماری معنیداری بین دو گروه مشاهده نشد( 34/0 = P). در ارزیابی یکساله، میزان موفقیت پرتونگاری در گروه زینک اکساید اوژنول 30/96% و در گروه زینگ پلی کربوکسیلات8/91% به دست آمد ولی اختلاف یادشده نیز معنیدار نبود( 42/0=P).
نتیجهگیری: در پالپوتومی سولفات فریک استفاده از سمان زینک پلی کربوکسیلات بر زینگ اکساید اوژنول به عنوان ساب بیس، ارجحیت ندارد.
Type of Study:
Original article |
Subject:
General Received: 2009/09/22