Ghobeh M, Shaker Hosseini R, Navai L, Mir Sattari D, Rashid Khani B, Fahmideh Norouzi M. Study of the Role of Garlic Consumption in Helicobacter Pylori Eradication. JSSU 2010; 18 (4) :337-347
URL:
http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1144-fa.html
قبه مرضیه، شاکرحسینی راهبه، نوایی لیدا، میر ستاری داریوش، رشیدخانی بهرام، فهمیده نوروزی محمد. بررسی تأثیر مصرف سیر بر ریشه کنی عفونت هلیکوباکترپیلوری. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1389; 18 (4) :337-347
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1144-fa.html
چکیده: (84777 مشاهده)
مقدمه: درمان های موجود در ریشه کنی باکتری هلیکوباکترپیلوری، درمان سه تایی است که دارای یک سری عوارض جانبی می باشد و دیگری درمان چهارتایی است. در این روشها، هلیکوباکترپیلوری به راحتی در مقابل آنتی بیوتیک های مصرفی مقاوم می شود. این مطالعه با هدف تعیین اثرات مصرف سیر بر روی عفونت هلیکوباکترپیلوری انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه، به صورت یک کارآزمایی بالینی تصادفی شاهد دار به مدت هشت هفته بر روی بیماران سرپایی مبتلا به عفونت هلیکوباکتر پیلوری انجام شد. گروه مورد روزانه 4 گرم پودر سیر و گروه شاهد روزانه دو کپسول دارونما مصرف کردند. در ابتدا و انتهای مطالعه، تست اوره ی تنفسی و آندوسکوپی فوقانی و خون گیری از بیماران جهت اندازه گیری شاخص های التهابی انجام شد.
نتایج: در ابتدای مطالعه، تست اوره ی تنفسی برای تمام بیماران شرکت کننده مثبت بود. در پایان این مطالعه، نتیجه حاصل ازتست اوره تنفسی در 87% بیماران گروه مورد و 73% بیماران گروه شاهد منفی گزارش شد که نشان دهنده ی میزان بیشتر ریشه کنی عفونت در گروه مصرف کننده پودر سیر بود.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاکی از آن است که توصیه به مصرف پودر سیر می تواند در کنار تجویز آنتی بیوتیک به کاهش عفونت
و ریشه کنی بیشتر این باکتری کمک کند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1389/6/17 | انتشار: 1389/6/24