دوره 30، شماره 2 - ( اردیبهشت 1401 )                   جلد 30 شماره 2 صفحات 4511-4504 | برگشت به فهرست نسخه ها

Barzegar M, Pouyafard A, Ajami H, Pakzad S. Large Multiple Sialoliths of Bilateral Submandibular Glands: A Case Report. JSSU 2022; 30 (2) :4504-4511
برزگر محسن، پویافرد عادله، عجمی حمیدرضا، پاکزاد سحر. سنگ‌های بزرگ و متعدد در غده بزاقی ساب‌مندیبولار دو‌طرفه:گزارش مورد. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1401; 30 (2) :4504-4511

مقدمه: سنگ‌های غده بزاقی از جمله بیماری‌های متداول و شایع به خصوص در غدد ساب مندیبولار می‌باشند. حضور سنگ‌های متعدد در بیش از یک غده بزاقی فقط در به ترتیب ۵% و ۳ % موارد گزارش شده است. در این مقاله مورد نادری از حضور دو طرفه سنگ‌های متعدد در سایزها و اشکال مختلف در غدد ساب مندیبولار و مجرای آن در آقای ۶۸ ساله تحت بررسی قرار گرفته است. سنگ‌های سمت چپ توسط برش داخل دهانی برداشته شدند‌ و در سمت راست کل غده بزاقی با دسترسی خارج دهانی برداشته شد.
نتیجه گیری: پس از تشخیص دقیق وجود سنگ در غدد بزاقی، درمان در این بیماران باید با توجه به شرایط مختلف از جمله سایز، تعداد، محل سنگ‌ها، میزان گرفتگی مجرا و شدت بیماری طرح ریزی شود. همانطور که در این مطالعه با توجه به شرایط موجود تصمیم به برداشتن یک غده بزاقی با دسترسی خارج دهانی در یک سمت و حذف سنگ‌ها از طریق برش داخل دهانی در طرف دیگر با حفظ غده بزاقی، اتخاذ گردید.

متن کامل [PDF 666 kb]   (634 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (7069 مشاهده)
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1400/7/26 | پذیرش: 1400/9/15 | انتشار: 1401/2/15