دوره 30، شماره 2 - ( اردیبهشت 1401 )                   جلد 30 شماره 2 صفحات 4592-4583 | برگشت به فهرست نسخه ها

Momayyezi M, Fallahzadeh H, Fakhravari L, Mirzaei M. Relationship between Sleep Disorders and Diabetes Mellitus in Adults: Results of the First Phase of Shahedieh Cohort Study 2015-2017. JSSU 2022; 30 (2) :4583-4592
ممیزی مهدیه، فلاح‌زاده حسین، فخرآوری لیلا، میرزایی مسعود. بررسی ارتباط اختلال خواب و دیابت نوع دو در افراد بزرگسال: نتایج فاز اول مطالعه کوهورت شاهدیه. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1401; 30 (2) :4583-4592

مقدمه: اختلال در چرخه خواب می‌تواند فعالیت هورمون‌های بدن را دچار اختلال کند. با توجه به اینکه دیابت شایع‌ترین بیماری غدد درون‌ریز است و مطالعات کمی به بررسی رابطه آن با کیفیت خواب انجام شده است، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط اختلال خواب و دیابت نوع دو انجام شد.
روش بررسی: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی-مقطعی است. جامعه آماری جمعیت 70-35 سال شهرهای شاهدیه، اشکذر و زارچ بودند. داده‌ها در این مطالعه شامل اطلاعات دموگرافیک، متغیرهای مربوط به خواب و میزان قند خون ناشتا بود. داده‌ها با استفاده از نرمافزار SPSS version.16  و آزمون‌های آماری کای دو، T-test، ANOVA و رگرسیون تجزیه و تحلیل شد.
نتایج: نتایج نشان داد شیوع خواب کمتر از 6 ساعت در افراد مبتلا به دیابت نوع دو به‌طور معناداری بیشتر بود و با افزایش قند خون مدت زمان تاخیر در به خواب رفتن افزایش یافت (R=0.06, P=0.001). هم‌چنین نتایج رگرسیون نشان داد شانس ابتلا به دیابت در افراد با طول خواب کمتر از 6 ساعت، 12 درصد، در افراد با تاخیر در به خواب رفتن بیش از 15دقیقه، 11 درصد، در افرادی که از داروهای خواب‌آور به‌طور مداوم استفاده می‌کردند‌، 15 درصد و در افرادی‌ که در طول روز چرت می‌زدند‌، 27 درصد بیشتر از سایر افراد بود.
نتیجه‌گیری: طبق یافته‌های این مطالعه شیوع اختلالات خواب در افراد مبتلا به دیابت بیشتر بود و خواب یک پیش‌بینی کننده قوی برای بیماری دیابت نوع 2 بود.
متن کامل [PDF 678 kb]   (445 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1999 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اپیدمیولوژی
دریافت: 1400/2/27 | پذیرش: 1400/5/3 | انتشار: 1401/2/15