دوره 24، شماره 3 - ( خرداد 1395 )                   جلد 24 شماره 3 صفحات 261-268 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahmati S, Yadegarazadi A, Bigdeli Shamloo M, Rabiei Fakhr F, Azami M, Borji M, et al . The Frequency of Vitamin D Deficiency among Referred to Clinical Laboratories in Eyvan City during 2015 and 2016- Ilam province, Iran. JSSU. 2016; 24 (3) :261-268
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-3682-fa.html
رحمتی شوبو، یادگار آزادی علیرضا، بیگدلی شاملو مرضیه بیگم، ربیعی فخر فرقان، اعظمی میلاد، برجی میلاد، و همکاران.. فراوانی کمبود ویتامین D در مراجعه کنندگان به آزمایشگاه‌های شهر ایوان در سال‌های 1393 و 1394- شمال استان ایلام. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1395; 24 (3) :261-268

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-3682-fa.html


چکیده:   (10434 مشاهده)

مقدمه: کمبود ویتامین D علاوه بر اینکه در ایجاد استئوپروز، استئومالاسی و شکستگی ها نقش دارد هم اکنون ارتباط آن با بیماری‌های قلبی، دیابت و برخی از سرطان‌ها نیز نشان داده شده است. با توجه به اهمیت این ویتامین در سلامت، مطالعه حاضر با هدف بررسی فراوانی کمبود ویتامین D در مراجعه کنندگان به آزمایشگاه‌های شهر ایوان در سال‌های 1393 و 1394 انجام شد.

روش بررسی: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی است که بر روی مراجعه کنندگان به آزمایشگاه‌های شهر ایوان در سال‌های 1393 و 1394 انجام شد. اندازه‌گیری 25- هیدروکسی ویتامین D به روش الایزا صورت گرفت و داده‌ها با نرم‌افزار SPSS نسخه 17 با استفاده از آزمون‌های توصیفی و تحلیلی آنالیز شدند.

نتایج: از 2919 نفر شرکت‌کننده در مطالعه، 2053 نفر(3/70%) زن بودند. میانگین سنی افراد 1/17±25/36 سال(با دامنه 1-92) بود. شیوع کلی کمبود ویتامین D در مراجعه‌کنندگان به آزمایشگاه‌های شهر ایوان حدود 62% برآورد گردید. کمبود شدید و متوسط ویتامین D به ترتیب 4/10 و 5/51 به دست آمد. شیوع کمبود ویتامین در سنین 1-6، 7-18، 19-60 و بالای 60 سال به ترتیب 45، 59، 64 و 58 درصد برآورد گردید. میانگین سطح ویتامین دی 79/18±25/36 ng/ml محاسبه شد. در بررسی ارتباط کمبود ویتامین D با سن و جنس از نظر آماری ارتباط معنی دار بود.

نتیجه‌گیری: شیوع کمبود ویتامین D بالا می‌باشد، لذا تدابیر مداخله‌ای برای جلوگیری از عوارض کمبود ویتامین D مانند درمان دارویی و ایجاد برنامه‌های غنی سازی مواد غذایی به منظور افزایش دریافت ویتامین D ضروری به نظر می‌رسد.

متن کامل [PDF 500 kb]   (1322 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: ۱۳۹۵/۱/۲۵ | پذیرش: ۱۳۹۵/۴/۱۹ | انتشار: ۱۳۹۵/۵/۱۹

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb