دوره 23، شماره 11 - ( بهمن 1394 )                   جلد 23 شماره 11 صفحات 1115-1108 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rezaei Tireh Shabankareh S, Mohiti Ardakani J, Fallah R, Karimi M, Pourrajab F, Ehsani R et al . Effect of Vitamin E on Oxidative Stress Markers of Proteins and Lipids in Children with Idiopathic Epilepsy. JSSU 2016; 23 (11) :1108-1115
رضایی تیره شبانکاره سنا، محیطی‌اردکانی جواد، فلاح راضیه، کریمی مهران، پور رجب فاطمه، احسانی راحله و همکاران.. تاثیر ویتامین E بر مارکرهای استرس‌اکسیداتیو لیپیدها و پروتئین‌ها در کودکان مبتلا به صرع ایدیوپاتیک. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1394; 23 (11) :1108-1115

مقدمه: تشنج از شایع‌ترین اختلالات نورولوژیک اطفال است. نقش آنتی اکسیدان‌ها در حفاظت از بروز حمله صرع در مطالعات متعدد مورد بحث قرار گرفته است. ویتامین E با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد یک آنتی‌اکسیدان طبیعی محسوب می‌شود. در این تحقیق اثر مصرف ویتامین E، بر مارکرهای استرس اکسیداتیو مالون‌دی‌آلدهید و گروه کربونیل پروتئین‌ها، در کودکان مبتلا به صرع ایدیوپاتیک و کمبود ویتامین D مورد بررسی قرار گرفت.

روش بررسی: مطالعه روی کودکان مبتلا به صرع ایدیوپاتیک و کمبود ویتامین D انجام گرفت. کودکان مبتلا به صرع ایدیوپاتیک، به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول تحت درمان با کپسول خوراکی 50هزار واحدی ویتامینD به صورت هفتگی و به مدت هشت هفته و گروه دوم تحت درمان با قرص 100 واحدی ویتامینE به صورت روزانه و به مدت یک ماه همراه با کپسول خوراکی 50هزار واحدی ویتامینD به طور هفتگی و به مدت هشت هفته قرار گرفتند. میزان  مالون‌دی‌آلدهید و گروه کربونیل پروتئین‌ها با روش‌های اختصاصی فتومتری مورد سنجش قرار گرفت. اطلاعات در نرم‌افزار SPSS 19 مورد آنالیز قرار گرفت و نتایج با استفاده از آزمون T-test تحلیل شد.

نتایج: میزان مالون‌دی‌آلدهید و گروه کربونیل پروتئین‌ها بعد از درمان در مقایسه با قبل از درمان، به طور معنی‌داری کاهش یافت. نتایج نشان داد که در گروهی که تحت درمان با ویتامین E بودند میزان گروه کربونیل پروتئین‌ها به طور معنی‌داری نسبت به قبل از درمان کاهش داشت(09/0±67/0 در مقابل 09/0±77/0) اما کاهش میزان مالون‌دی‌آلدهید معنی‌دار نبود.

نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که درمان بیماران صرع ایدویوپاتیک کودکان با ویتامین E می‌تواند باعث کاهش گروه‌های کربونیل پروتئین‌ها گردد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماریهای مغز و اعصاب
دریافت: 1393/10/23 | پذیرش: 1394/5/31 | انتشار: 1394/12/12