دوره 21، شماره 3 - ( ویژه نامه دندانپزشکی 1392 )                   جلد 21 شماره 3 صفحات 359-350 | برگشت به فهرست نسخه ها

Davari A, DaneshKazemi A, Shahboli Ardakani M, Momeni Sarvestani M. Investigating the Effect of Different Light Sources on the Microtensile Bond Strength of Two Types of Adhesives to Dentin. JSSU 2013; 21 (3) :350-359
داوری عبدالرحیم، دانش کاظمی علیرضا، شاه بلی اردکانی محمد جواد، مومنی سروستانی مرضیه. بررسی اثر منابع نوری مختلف بر استحکام باند ریز کششی دو نوع ادهزیو به عاج. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1392; 21 (3) :350-359

مقدمه: منبع‌های نوری متفاوت بر روی استحکام باند ترمیم‌ها تأثیر می‌گذارند. از این رو هدف از این مطالعه بررسی اثر منابع نوری مختلف بر ریز استحکام باند کششی دو نوع ادهزیو به عاج بود. روش بررسی: در این مطالعه 60 گونه، در 6 گروه ده تایی مورد بررسی قرار گرفت. نمونه‌ها تعدادی دندان مولرکشیده شده انسان بود. پس از سایش مینا از سطح باکال هر دندان به وسیله فرز و نمایان شدن عاج سطحی، کامپوزیت رزین(Z250) به صورت لایه و با استفاده از باندینگ‌های Clearfil SE bond و Adper prompt L-POP قرار داده شد. هر دو ادهزیو با استفاده از واحدهای کیورکننده متفاوت: QTH با شدت (mw/cm2600)، LED با شدت (mw/cm2400)، PAC با شدت (mw/cm21200): پلیمریزه شدند. گروه1:adper/LED ، گروه 2: Adper/Plasma، گروه3: Adper/QTH، گروه4: SE/LED، گروه5: SE/Plasma، گروه6: SE/QTH. از هر دندان چند برش با ضخامت mm1 بدست آمد. سپس همه نمونه‌ها تحت آزمون ریز استحکام باند کششی قرار گرفتند. داده‌ها با استفاده از آزمون T-test و ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: گروه arc Clearfil SE/Plasma بالاترین میزان استحکام باند را داشت. استحکام باند Adper prompt L-POP بطور قابل ملاحظه‌ای در بین منابع نوری مختلف متفاوت بود (05/0p<). تفاوت معنی‌داری در بین باندینگ Adper و Clearfil SE هنگام استفاده از LED وجود داشت (05/0p<). نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که منابع نوری مختلف دارای تأثیر متفاوتی بر روی استحکام باند هستند.
متن کامل [PDF 376 kb]   (1914 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1391/9/1 | پذیرش: 1392/7/6 | انتشار: 1392/7/6