دوره 21، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1392 )                   جلد 21 شماره 6 صفحات 693-704 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

saboora A, pourbarat F, Fallah hosssaini H. Comparison of Different Extraction Methods for Optimizing Antioxidant Compounds in Origanum Majorana L. JSSU. 2014; 21 (6) :693-704
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1952-fa.html
صبورا عذرا، پوربرات فاطمه، فلاح حسینی حسن. مقایسه روش‌های مختلف عصاره‌گیری برای بهینه‌سازی استخراج ترکیبات آنتی‌اکسیدانی گیاه مرزنگوش (Origanum majorana L). مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1392; 21 (6) :693-704

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1952-fa.html


چکیده:   (9485 مشاهده)

مقدمه: مرزنگوش (Origanom Majorana L) گیاهی از خانواده نعنائیان به دلیل محتوی بالای ترکیبات آنتی‌اکسیدانی در صنایع دارویی و غذایی کاربرد زیادی دارد. از آنجا که فعالیت آنتی‌اکسیدانی گیاهان متأثر از روش عصاره‌گیری است، هدف از پژوهش حاضر بهینه‌سازی روش استخراج این ترکیبات از بافت‌های مختلف (برگ و گل) مرزنگوش در مرحله رویشی وگلدهی می-باشد. روش بررسی: عصاره متانولی برگ مرزنگوش در مرحله قبل از گلدهی، بعد از گلدهی و مخلوط برگ و گل با سه روش خیساندن، امواج مایکروویو و فراصوت تهیه و فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌ها با دو آزمون تعیین ظرفیت پاکسازی رادیکال‌های آزاد DPPH و ممانعت از پراکسیداسیون لینولئیک اسید در سیستم β- کاروتن برآورد گردید. نتایج: عصاره‌گیری با ماکروویو به طور معنی‌داری بیشترین میزان ترکیبات آنتی‌اکسیدانی را از بافت‌های مختلف مرزنگوش استخراج کرد (01/0p<) و روش‌های خیساندن و کاربرد امواج فراصوت در رتبه‌های بعدی قرار داشتند. آزمون DPPH تفاوت معنی‌داری بین میانگین‌های فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های مختلف را به خوبی نشان داد. نمونه برگ قبل از گلدهی که با روش مایکروویو عصاره‌گیری شده بود در بین نمونه‌های مورد آزمایش بیشترین اثر آنتی اکسیدانی را داشت، مقدار IC50 آن در آزمون DPPH برابر mg DW ml-102/0 و درصد بازدارندگی از پراکسیداسیون لینولئیک اسید آن در مقایسه با BHT برابر 110% بود. در حالی که عصاره‌گیری این نمونه با کاربرد امواج فراصوت کمترین خاصیت آنتی‌اکسیدانی داشت (IC50 برابر mg DW ml-1 28/0 و 102% بازدارندگی از پراکسیداسیون لیپیدها). نتیجه‌گیری: روش مایکرویو می‌تواند به عنوان بهترین و سریع‌ترین روش استخراج مواد آنتی اکسیدانی مرزنگوش استفاده شود.

متن کامل [PDF 335 kb]   (2358 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: ۱۳۹۱/۳/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۲/۱۱/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۲/۱۱/۱۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb