دوره 32، شماره 8 - ( آبان 1403 )                   جلد 32 شماره 8 صفحات 8140-8118 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (534 مشاهده)
مقدمه: امروزه، سیانوباکتریها یکی از کاندیدهای مهم در بیوسنتز سبز نانوذرات هستند. با توجه به مضرات استفاده از نانوذرات ساخته شده به روش شیمیایی، هدف از این مطالعه بیوسنتز و مطالعه فعالیت ضد میکروبی نانوذرات توسط سیانوباکتریوم آبزی میباشد.
روش بررسی: بیوسنتز نانوذرات نقره توسط سیانوباکتری Dulcicalothrix alborzica با سه روش مختلف بیومس‌تر، جوشاندن و پلی‌ساکاریدهای خارج سلولی انجام شد. برای افزایش پایداری، پوشش دارسازی نانوذرات با استفاده از آلجینات انجام شد. مشخصه‌یابی نانوذرات با استفاده از طیف‌سنجی جذب- UV-vis، آنالیز تبدیل فوریه مادون قرمز (FTIR)، میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) و پتانسیل زتا انجام شد. در نهایت، خواص ضد میکروبی نانوذرات روی پاتوژن‌های بیماری‌زای ماهی انجام شد. آنالیزهای آماری با نرم‌افزار SPSS version 16  انجام شد و تفاوت معنیدار بین میانگین ها با آنالیز واریانس یک طرفه با حدود اطمینان 95% و آزمون توکی انجام گردید و نتایج به‌صورت نمودار با نرم‌افزار Excel  رسم شد.
نتایج: نتایج طیف‌سنجی، تشکیل نانوذرات نقره از عصاره سیانوباکتری در هر سه روش را تأیید کرد. نتایج FTIR نشان داد که هر سه طیف با هم مطابقت دارند که نشان‌دهنده برابری خلوص و تولید ترکیبات مشابه است. شکل های میکروسکوپ الکترونی، کروی بودن نانوذرات تهیه شده با روش جوشاندن را نشان دادند و نانوذرات بدون پوشش و پوشش آلجینات به ترتیب به طور میانگین قطر 38 و 04/180 نانومتر داشتند. پتانسیل زتا بار مثبت روی سطح نانوذرات را نشان داد. بیشترین قطر هاله‌ رشد در نانوذرات سنتز شده به روش جوشاندن و پوشیده شده با آلجینات مشاهده شد. نتایج مشابهی در بررسی خواص ضد قارچی نانوذرات مشاهده شد و Saprolegnia در بین دو گونه مورد مطالعه حساسیت بیشتری به نانوذرات سنتز شده نشان داد.
نتیجه‌گیری: جنس جدید Dulcicalothrix alborzica، به عنوان یک سویه بالقوه در تولید نانوذرات نقره، خواص و کارایی منحصر به فردی برای استفاده در بیوتکنولوژی میکروبی خواهد داشت
متن کامل [PDF 2218 kb]   (241 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (452 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1402/12/12 | پذیرش: 1403/5/1 | انتشار: 1403/8/15

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.