Amiri S, Ghasemi Gheshlagh M, Abbas Zadeh Z. Comparison of emotional structures (Ambivalence and Alexithymia) and personality traits based on brain-behavioral systems in patients and normal individuals
. JSSU 2018; 26 (1) :16-26
URL:
http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-4183-fa.html
امیری سهراب، قاسمی قشلاق مهسا، عباسزاده زهرا. مقایسه سازههای هیجانی (دوسوگرایی و ناگویی هیجانی) و صفات شخصیتی مبتنی بر سیستمهای مغزی-رفتاری در بیماران و افراد بهنجار. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1397; 26 (1) :16-26
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-4183-fa.html
چکیده: (5588 مشاهده)
مقدمه: هیجانها و صفات شخصیتی از مهمترین عوامل موثر در مشکلات پزشکی ناشی از عوامل روانشناختی هستند. هدف پژوهش حاضر تعیین دوسوگرایی ابراز هیجانی، ناگویی هیجانی و صفات شخصیتی در افراد با بیماری و عادی بود.
روش بررسی: روش پژوهش توصیفی- پس رویدادی و جامعه آماری شامل افراد با بیماری در ارومیه و افراد بهنجار در سال 1395 بود. 60 نفر با کسب رضایت آگاهانه و به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب و با 60 نفر از افراد عادی همتاسازی شدند. بهمنظور گردآوری دادههای پژوهش، پرسشنامه دوسوگرایی ابراز هیجان، ناگویی هیجانی و صفات شخصیتی بین شرکتکنندگان توزیع و دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS-22 و روش شاخصهای توصیفی و تحلیل واریانس چند متغیره و تک متغیره تحلیل شد.
نتایج: نتایج نشان داد که دوسوگرایی هیجانی و ناگویی هیجانی در افراد با بیماری و عادی متفاوت است. افراد با بیماری نسبت به افراد عادی سطح بالایی از دوسوگرایی هیجانی و ناگویی هیجانی را تجربه کرده بودند.
نتیجهگیری: به نظر میرسد سطوح هیجانی نامناسب میتواند زمینهساز اختلالهای تنی را فراهم و خود بیماری زمینه آسیبهای بیشتر را ایجاد کند، لذا نیازمند است که در جهت کاهش آسیبهای روانی و آموزش تنظیم هیجانی مطلوب مداخلات لازم صورت گیرد.
واژههای کلیدی: هیجان،
شخصیت
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی دریافت: 1396/2/12 | پذیرش: 1396/3/13 | انتشار: 1397/2/17