دوره 26، شماره 1 - ( فروردین 1397 )                   جلد 26 شماره 1 صفحات 26-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amiri S, Ghasemi Gheshlagh M, Abbas Zadeh Z. Comparison of emotional structures (Ambivalence and Alexithymia) and personality traits based on brain-behavioral systems in patients and normal individuals . JSSU 2018; 26 (1) :16-26
امیری سهراب، قاسمی قشلاق مهسا، عباس‌زاده زهرا. مقایسه سازه‌های هیجانی (دوسوگرایی و ناگویی هیجانی) و صفات شخصیتی مبتنی بر سیستم‌های مغزی-رفتاری در بیماران و افراد بهنجار. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1397; 26 (1) :16-26

مقدمه: هیجان‌ها و صفات شخصیتی از مهم‌ترین عوامل موثر در مشکلات پزشکی ناشی از عوامل روان‌شناختی هستند. هدف پژوهش حاضر تعیین دوسوگرایی ابراز هیجانی، ناگویی هیجانی و صفات شخصیتی در افراد با بیماری و عادی بود.
روش بررسی: روش پژوهش توصیفی- پس رویدادی و جامعه آماری شامل افراد با بیماری در ارومیه و افراد بهنجار در سال 1395 بود. 60 نفر با کسب رضایت آگاهانه و به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و با 60 نفر از افراد عادی همتا‌سازی شدند. به‌منظور گردآوری داده‌های پژوهش، پرسشنامه دوسوگرایی ابراز هیجان، ناگویی هیجانی و صفات شخصیتی بین شرکت‌کنندگان توزیع و داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS-22 و روش شاخص‌های توصیفی و تحلیل واریانس چند متغیره و تک متغیره تحلیل شد.
نتایج: نتایج نشان داد که دوسوگرایی هیجانی و ناگویی هیجانی در افراد با بیماری و عادی متفاوت است. افراد با بیماری نسبت به افراد عادی سطح بالایی از دوسوگرایی هیجانی و ناگویی هیجانی را تجربه کرده بودند.
نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد سطوح هیجانی نامناسب می‌تواند زمینه‌ساز اختلال‌های تنی را فراهم و خود بیماری زمینه آسیب‌های بیشتر را ایجاد کند، لذا نیازمند است که در جهت کاهش آسیب‌های روانی و آموزش تنظیم هیجانی مطلوب مداخلات لازم صورت گیرد.
واژه‌های کلیدی: هیجان، شخصیت
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی