مقدمه: یکی از مهمترین عوارض بعد از آنژیوگرافی شریان کرونری، خون ریزی، هماتوم و کبودی در محل خروج کاتتر شریانی است. لذا باید به دنبال روشی بود که سبب هموستاز سریعتر و امکان حرکت زودتر بیمار گردد. لذا این مطالعه باهدف تعیین تأثیر و مقایسه دو روش کیسه شن و پانسمان فیلم شفاف بر کاهش عوارض بعد از آنژیوگرافی شریان کرونری انجام گرفت.
روش بررسی: این مطالعه نیمه تجربی در بیمارستان شفای کرمان بر روی 80 بیمار واجد شرایط انجام شد به طوریکه این افراد بعد از آنژیوگرافی با نمونه گیری اسان انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه 40 نفره تحت مراقبت با پانسمان فیلم شفاف و پانسمان سنتی به همراه کیسه شن قرار گرفتند به منظور ارزیابی وسعت کبودی از طلق ترانس پرنسی و کاغذ الکتروکاردیوگرام، و شدت درد کمر از خط کش 10 سانتیمتری که به صورت طولی بین عدد صفر و ده گسترده بود و میزان خونریزی از وزن فیلمهای آغشته به خون (وزن قبل و بعد از انژِیوگرافی) استفاده شد.
نتایج: بیمارانی که در گروه پانسمان فیلم شفاف قرار داشتند هیچگونه عوارض خون ریزی نداشتند. میزان شدت کمردرد و درد کشاله ران در گروه پانسمان با کیسه شن بسیار بیشتر از گروه پانسمان با فیلم شفاف بود. وسعت کبودی در دو گروه یکسان بود.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج و مؤثر بودن پانسمان فیلم شفاف برای کاهش عوارض پس از آنژیوگرافی، کاربرد آن به دلایل داشتن قابلیت ارتجاعی ، نیمهتراوا بودن، راحتی و سهولت استفاده و امکان مشاهده محل ورود کتتر توصیه میشود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |