دوره 24، شماره 7 - ( مهر 1395 )                   جلد 24 شماره 7 صفحات 606-598 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nasiri Moghadam R, Vaezi A, Bagheri M, Asadi F. Examine the impact of transparent compression bandage to reduce complications from immobility after cardiac catheterization. JSSU 2016; 24 (7) :598-606
نصیری‌مقدم راحله، واعظی علی اکبر، باقری محمدمهدی، اسدی فرهاد. بررسی تأثیر کاربرد پانسمان فیلم شفاف بر میزان عوارض محل ورود کتتر در بیماران تحت آنژیوگرافی عروق کرونر. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1395; 24 (7) :598-606

مقدمه: یکی از مهم‌ترین عوارض بعد از آنژیوگرافی شریان کرونری، خون ریزی، هماتوم و کبودی در محل خروج کاتتر شریانی است. لذا باید به دنبال روشی بود که سبب هموستاز سریع‌تر و امکان حرکت زودتر بیمار گردد. لذا این مطالعه باهدف تعیین تأثیر و مقایسه دو روش کیسه ‌شن و پانسمان فیلم شفاف بر کاهش عوارض بعد از آنژیوگرافی شریان کرونری انجام گرفت.

روش بررسی: این مطالعه نیمه تجربی در بیمارستان شفای کرمان بر روی 80 بیمار واجد شرایط انجام شد به طوریکه این افراد بعد از آنژیوگرافی با نمونه گیری اسان انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه 40 نفره تحت مراقبت با پانسمان فیلم شفاف و پانسمان سنتی به همراه کیسه شن قرار گرفتند به منظور ارزیابی وسعت کبودی از طلق ترانس پرنسی و کاغذ الکتروکاردیوگرام، و شدت درد کمر از خط کش 10 سانتی‌متری که به ‌صورت طولی بین عدد صفر و ده گسترده بود و میزان خونریزی از وزن فیلم‌های آغشته به خون (وزن قبل و بعد از انژِیوگرافی) استفاده شد.

نتایج: بیمارانی که در گروه پانسمان فیلم شفاف قرار داشتند هیچ‌گونه عوارض خون ریزی نداشتند. میزان شدت کمردرد و درد کشاله ران در گروه پانسمان با کیسه شن بسیار بیشتر از گروه پانسمان با فیلم شفاف بود. وسعت کبودی در دو گروه یکسان بود.

نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج و مؤثر بودن پانسمان فیلم شفاف برای کاهش عوارض پس از آنژیوگرافی، کاربرد آن به دلایل داشتن قابلیت ارتجاعی ، نیمه‌تراوا بودن، راحتی و سهولت استفاده و امکان مشاهده محل ورود کتتر توصیه می‌شود.

نوع مطالعه: کارآزمایی بالینی | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1394/11/11 | پذیرش: 1395/9/22 | انتشار: 1395/9/22