Baradaranfar M, Karimi G, Molasadeghi A, Atighechi S, Dadgarnia M, Mirvakili A et al . Assessment of Surgical Success Rate and Acoustic Test Findings in Children after Tympanostomy Tube Insertion. JSSU 2010; 17 (5) :324-329
URL:
http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-989-fa.html
برادرانفر محمدحسین، کریمی قاسم، ملاصادقی ابوالفضل، عتیقهچی سعید، دادگرنیا محمد حسین، میروکیلی سیدعباس و همکاران.. بررسی میزان موفقیت عمل جراحی و نتایج تستهای شنوایی در اطفال بعداز گذاشتن لوله تمپانوستومی. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1388; 17 (5) :324-329
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-989-fa.html
چکیده: (12356 مشاهده)
مقدمه: گسیلهای صوتی گوش، اصواتی با شدت کم هستند که از حلزون سالم تولید شده و در صورت سالمبودن ساختار انتقال صوت قابل اندازهگیری هستند. هدف از این مطالعه بررسی موفقیت جراحی بعد از گذاشتن لوله تمپانوستومی با استفاده از آزمون های مرسوم شنوایی سنجی و TEOAE و DPOAE به عنوان روشی برای ارزیابی شنوایی بعد از عمل جراحی میباشد.
روش بررسی: این مطالعه بصورت توصیفی- تحلیلی برروی 130 بیمار مبتلا به اوتیت مدیای با افیوژن(OME) انجام شد. گسیلهای صوتی برانگیخته گذرا(TEOAE) و گسیلهای صوتی محصول اعوجاج (DPOAE) همراه با سایر آزمونهای رفتاری شنوایی، قبل، یک و سه ماه پس از عمل جراحی برروی بیماران انجام شد و نتایج با هم مقایسه شد.
نتایج: قبل از جراحی در هیچکدام از افراد پاسخهای TEOAE و DPOAE ثبت نشدند اما پس از جراحی به صورت چشمگیری پاسخهای TEOAEدر 90 درصد و DPOAE در 80 درصد افراد ثبت شد به طوریکه نتایج معنادار بود. در آزمون شنوایی تون خالص نیز فاصله راه هوای – استخوانی از 35بهdB 15 کاهش یافت.
بحث و نتیجهگیری: از تستهای OAE میتوان به عنوان آزمونهای عینی، ساده و قابل انجام در گروه اطفال، به خصوص در خردسالانی که قادر به همکاری برای انجام PTA نمیباشند در قبل از عمل جراحی و نیز برای پایش بیماران از نظر بهبود کاهش شنوایی و رفع ترشح از گوش میانی استفاده کرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1388/12/9 | انتشار: 1388/12/24