Salehnia M, Al Yassin A, Agha Hosseini M, Safdarian L, Khademi A, Saidi H, et al . Activity of Follicular Fluid Phosphatases and Their Correlation with Levels of Serum Esteroidal Hormones and Gonadotropins. JSSU 2006; 14 (3) :62-68
URL:
http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-850-fa.html
صالح نیا مژده، آل یاسین اشرف، آقا حسینی مرضیه، صفدریان لیلی، خادمی افسانه، سعیدی سعید آبادی حجت ا...، و همکاران.. فعالیت فسفاتازهای مایع فولیکولی و همبستگی آن ها با سطح سرمی هورمون های استروئیدی و گنادوتروپینها. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1385; 14 (3) :62-68
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-850-fa.html
چکیده: (9746 مشاهده)
مقدمه: با توجه به اینکه فیزیولوژی تخمدان با تغییرات هورمونی و بیوشیمیایی مایع فولیکلولی مرتبط است هدف از این بررسی ارتباط فاکتور سن و تعداد فولیکول و نیز سطوح هورمونهای LH و FSH سرمی با میزان فعالیت آنزیم های اسید (ACP) و آلکالین فسفاتاز(ALP) مایع فولیکولی در زنان تحت درمان پروتکل تحریک تخمک گذاری می باشد .
روش بررسی: پس از جمع آوری نمونه های مایع فولیکولی در 19 خانم تحت درمان نازایی و محاسبه تعداد فولیکولها به منظور محاسبه فعالیت مخصوص آنزیم های آلکالین و اسید فسفاتاز ابتدا مقدار پروتئین کل مایع سنجیده شد و سپس میزان فعالیت آنزیم محاسبه و بعد نسبت فعالیت بر مقدار پروتئین به عنوان شاخص فعالیت آنزیم در نظر گرفته شد. به منظور بررسی هورمونهای پروژسترون، استرادیول، LH و FSH در صبح روز puncture نمونه های سرمی افراد تهیه شد و مقادیر هورمونها تعیین شد. با استفاده از آنالیز نا پارامتری ارتباط بین فاکتورهای مختلف با سطح فعالیت آنزیم های ACP و ALP بررسی شد.
نتایج: نتایج این تحقیق نشان داد که ALP فقط با سطح هورمونهای پروژسترون ارتباط دارد (P=0.001) و با دیگر فاکتورها ارتباط ندارد اما ACP هم با تعداد فولیکولها(P=0.01) و هم با سطح هورمونهای استرادیول و پروژسترون ارتباط دارد (P=0.05) اما با سن بیمار و نیز سطوح هورمونهای دیگر ارتباط ندارد.
نتیجه گیری: آنزیمACP مایع فولیکولی بیشتر متأثر از هورمونهای تخمدانی است و تغییرات این آنزیم احتمالا می تواند باعث تغییر در ریز محیط فولیکولی و بالتبع تکوین تخمک ها بشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1388/11/5 | انتشار: 1385/7/23