دوره 13، شماره 3 - ( تابستان 1384 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 30-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadi M, Amin-Alroaaya A, Rezvanian H, Kachoie A, Amini M. Is There Any Difference in the Plasma Homocysteine Levels of Diabetes Mellitus Type Ii Patients, Impaired Glucose Tolerance Subjects and Normal People?. JSSU 2005; 13 (3) :26-30
محمدی سیدمحمد، امین الرعایا اشرف، رضوانیان حسن، کچویی علی، امینی مسعود. آیا سطح هموسیستئین پلاسما در بیماران دیابت ملیتوس تیپ II با افراد مبتلا به اختلال تحمل گلوکز و افراد طبیعی تفاوت دارد؟. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1384; 13 (3) :26-30

مقدمه : هیپرهموسیستئینمی ریسک بیماری قلبی،عروقی در افراد دیابتی را افزایش می‌دهد. هدف از این مطالعه تعیین سطح هموسیستئین پلاسما در بیماران دیابتی تیپ II در مقایسه با افراد کنترل و ارزیابی رابطه آن با شدت هیپرگلیسمی بود. روش بررسی: این مطالعه از نوع مورد شاهدی و بر روی 39 بیمار دیابتی تیپ II ، 27 بیمار دچار اختلال تحمل گلوکز و 23 فرد سالم مراجعه‌کننده به مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد. همه افراد تحت معاینه بالینی قرار گرفته و بعد از حداقل 10 ساعت Fasting شبانه نمونه خون جهت اندازه‌گیری FPG ، HbA1c، هموسیستئین، کراتینین، کلسترول، تری‌گلیسرید و HDL گرفته شد. میانگین سطح هموسیستئین پلاسما در 3 گروه با استفاده از ANOVA یک طرفه مقایسه شد و رابطه بین سطح هموسیستئین پلاسما و HbA1c براساس ضریب همبستگی پیرسون محاسبه گردید. نتایـج: میانگیـن سطح هموسیستئین پلاسما در 3 گروه با یکدیگر اختلاف معنی‌دار نداشت ودر افراد دیابتی نیز بین سطح هموسیستئین پلاسما با درصد HbA1c رابطه معنی‌داری مشاهده نشد. نتیجه گیری: به نظر می‌رسد ابتلای به دیابت سطح هموسیستئین پلاسما را تحت تأثیر قرار نمی‌دهد. همچنین بین شدت هیپرگلیسمی با سطح هموسیستئین پلاسما رابطه‌ای وجود ندارد.
دریافت: 1388/11/5 | انتشار: 1384/4/24