دوره 15، شماره 2 - ( تابستان 1386 )                   جلد 15 شماره 2 صفحات 44-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

Delaram M. The Effects of Passive Smoking on Pregnancy Outcome, Hajar Hospital, Shahrekord. JSSU 2007; 15 (2) :39-44
دل آرام معصومه. ارتباط بین سیگاری بودن غیر فعال مادر و سرانجام حاملگی در مرکز آموزشی – درمانی هاجر شهر کرد. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1386; 15 (2) :39-44

مقدمه : در خصوص عوارض و اثرات جانبی استنشاق دود محیطی در میان کسانی که خود سیگاری نیستند، مطالعات اندکی صورت گرفته است. هدف از انجام این مطالعه تعیین ارتباط استنشاق دود محیطی بر سر انجام حاملگی بود. روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی و بر روی 600 نفر زن غیر سیگاری که بچه یک قلو و زنده به دنیا آورده بودند در بخش زایمان مرکز آموزشی – درمانی هاجر شهرکرد مورد بررسی قرار گرفتند .جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده شده و سرانجام مادر و جنین در گروهی از مادران که در دوران بارداری در معرض دود سیگار قرار گرفته بودند با آنهایی که در معرض دود قرار نگرفته بودند ، مورد مقایسه قرار گرفت . جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS ،جهت مقایسه متغیرهای کمی از آزمون تی، جهت مقایسه متغیرهای کیفی از آزمون دقیق فیشر و جهت تعیین مهمترین عامل مؤثر در بین عواملی که ارتباط معنی داری با در معرض دود بودن مادر در حاملگی داشتند از آزمون رگرسیون لجستیک استفاده گردید. نتایج: از 600 مادری که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند 236 نفر (3/39 درصد) در معرض دود سیگار قرار گرفته بودند. شیوع نوزادان نارس در مادران بیشتر در گروهی بود که در معرض دود قرار نگرفته بودند (2/15درصد در مقابل 9/7 درصد، 001/0=P) ، تعداد نوزادانی که نسبت به سن حاملگی کوچکتر بودند، نیز در این گروه بیشتر بود(4/15درصد در مقابل 8/6 درصد، 0001/0=P) . میانگین وزن نوزادان در این گروه 139 گرم کمتر از گروهی بود که در معرض قرار نگرفته بودند (402±49/3094 گرم در مقابل 443±99/3233 گرم، 001/0=P) . شیوع آنمی نیز در این گروه از مادران بیشتر بود (005/0=P ). آزمون رگرسیون چند گانه لجستیک نشان داد که در معرض دود بودن در دوران حاملگی به طور معنی داری با خطر بیشتر کوچک بودن برای سن حاملگی همراه است . نتیجه گیری: در معرض دود بودن مادر در دوران حاملگی با خطر بیشتر کوچک بودن نوزاد نسبت به سن حاملگی همراه است.
دریافت: 1388/11/5 | انتشار: 1386/4/24