دوره 16، شماره 5 - ( ويژه نامه اطفال 1387 )                   جلد 16 شماره 5 صفحات 65-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fallah R, Akhavan- Karbasi S, Mir-Naseri F. Evaluation of Demographic and Clinical Characteristics of First Febrile Seizures in Children. JSSU 2009; 16 (5) :61-65
فلاح راضیه، اخوان کرباسی صدیقه، میر ناصری فهیمه السادات. مشخصات دموگرافیک و بالینی اولین حمله تشنج تب کودکان. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1387; 16 (5) :61-65

مقدمه: تشنج تب شایعترین مشکل نورولوژیک اطفال است که در 4- 3 درصد از کودکان زیر پنج سال رخ میدهد. این مطالعه به منظور بررسی خصوصیات دموگرافیک و بالینی اولین حمله تشنج تب کودکان بستری شده در بخش اطفال، صورت گرفت. روش بررسی: دریک مطالعه توصیفی، پرونده کلیه کودکانی که به علت اولین حمله تشنج تب از فروردین 83 لغایت مهر 84 در بیمارستان شهید صدوقی یزد بستری شده بودند، از نظر مشخصات دموگرافیک و بالینی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: 139 بیمار شامل76 پسر و 63 دختر با میانگین سنی 21/1± 03/2 سال بررسی شدند. تیپ تشنج تب در 67 % ساده و در 33% کمپلکس بود. 66% از موارد تشنج در کمتر از دو سال و 6 % از آنها در بیش از چهار سالگی رخ داده بود. شایعترین فرم تشنج، تونیک کلونیک ژنرالیزه (79 نفر) و شایعترین علت تب،URI (30 %) و میانگین درجه حرارت زمان بستری 67/0 ± 5/38 درجه و همچنین میانگین مدت تشنج 7/6 دقیقه و میانگین روزهای بستری 3/2 روز بودکه مدت تشنج و مدت بستری شدن در گروه کمپلکس به طور معنیداری بیش از گروه ساده بود. نتیحهگیری: تعداد موارد تشنج تب کمپلکس در این مطالعه، قابل توجه بود که برخورد جدیتری را در این دسته از بیماران تشنج تب میطلبد. از آنجایی که اقدام به کاهش تب در بروز تشنج بیتأثیراست لذا نباید با تأکید بر مصرف تببر در جلوگیری از تشنج تب، اضطراب والدین این کودکان را افزود.
دریافت: 1388/11/5 | انتشار: 1387/10/26