دوره 16، شماره 5 - ( ويژه نامه اطفال 1387 )                   جلد 16 شماره 5 صفحات 45-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

Islami Z, Fallah R. Evaluation of the Apgar score and its Related Factors in Neonates Born in Hospitals of Yazd. JSSU 2009; 16 (5) :40-45
اسلامی ضیاء، فلاح راضیه. ضریب آپگار و عوامل مؤثر بر آن در نوزادان متولد شده بیمارستانهای شهر یزد. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1387; 16 (5) :40-45

چکیده:   (11994 مشاهده)
مقدمه: نوزاد تازه متولد شده باید سریعاً مورد ارزیابی قرار گیرد که نمره آپگار شیوهای مرسوم برای این ارزیابی است. هدف از انجام این مطالعه بررسی ضریب آپگار و سرانجام کلینیکی 24 ساعت اول نوزدان متولد شده در بیمارستانهای شهر یزد است. روش بررسی: در یک مطالعه توصیفی– مقطعی، ضریب آپگار در 462 نوزاد(262 مورد حاصل زایمان واژینال و 200 مورد سزارین) متولد شده در بخشهای زایمان بیمارستانهای شهر یزد(افشار، مادر، شهدای کارگر و بهمن) بررسی شد. جهت بررسی ارتباط بین متغیرهای کیفی از تست مجذور کای و ضریب همبستگی پیرسون و جهت مقایسه میانگین متغیرهای کمی در گروهها از آنالیز واریانس استفاده شد. آپگار هفت و کمتر از آن به عنوان غیرطبیعی در نظر گرفته شد. نتایج: نوع زایمان (سزارین، واژینال)، نوع بیهوشی (اپیدورال، عمومی)، جنس نوزاد بر روی نمره آپگار مؤثر نبود اما نوزادان نارس، با وزن تولد پایین و نیز آنهایی که مادرشان پاره شدن زودرس کیسه آب، مراقبت ناکافی در زمان بارداری و سطح تحصیلات پایینتری داشتند، از آپگار پایینتری برخوردار بودند و نوزادانی که بعد از 24 ساعت حال عمومی خوب داشتند و نزد مادر به سر میبردند بالاترین آپگار را داشتند. نتیجهگیری: ضریب آپگار برای بررسی وضعیت کلی نوزاد و پیش بینی موربیدیتی نهایی نوزادان با آسفیکسی مفید میباشد.
دریافت: 1388/11/5 | انتشار: 1387/10/26