دوره 16، شماره 5 - ( ويژه نامه اطفال 1387 )                   جلد 16 شماره 5 صفحات 30-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hashemi A, Eslami Z, Nourani F, Kheirandish M, Zareian Z, Dehghani K. The Relation Between Paternal Occupational Exposure and Cancer in Children.. JSSU 2009; 16 (5) :26-30
هاشمی اعظم السادات، اسلامی ضیاء، نورانی فروغ السادات، خیراندیش مریم، زارعیان یزدی زهرا، دهقانی خدیجه. رابطه شغل پدران با بدخیمی لوسمی و لنفوم غیر هوچکین در کودکان. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1387; 16 (5) :26-30

مقدمه: در طی دو دهه گذشته انسیدانس بدخیمی یک درصد در سال افزایش داشته است. شایعترین بدخیمیها در اطفال لوسمی و لنفوم است. ریسک فاکتورهای محیطی از جمله هیدروکربنها، حشره کشها و سموم کشاورزی در مشاغلی از قبیل کشاورزی، نقاشی و کار با هیدروکربنها در تماس شغلی پدران و بدخیمی در فرزندان مورد هدف و بررسی قرار گرفته است. روش بررسی: مطالعه Case Control و به روش Cross- Sectional بر روی 78 کودک مبتلا به لوسمی حاد (AML,ALL) و لنفوم غیرهوچکین مراجعه کننده به درمانگاه خون و انکولوژی بیمارستان شهید صدوقی یزد(1381 لغایت 1384) و 78 کودک سالم هم سن و هم جنس صورت پذیرفت. اطلاعات توسط پرسشنامه تکمیل و آنالیز آماری شد. نتایج: در گروه مورد 9/44 % دختر و 1/55% پسر بود که بیشترین درصد سن تشخیص در گروه سنی 5-3 سال (6/29%) بود. درصد مشاغل این گروه 75/57% کشاورز، 7/16% نقاش و تماس با هیدروکربن، 4/6% کارگر میباشد نتایج آزمون آماری Chi- Square نشان میدهد که بین مشاغل پدران دو گروه مورد و شاهد اختلاف معنیداری (00/0=p) وجود دارد. نتیجهگیری: چون مشاغل کشاورزی و نقاشی و تماس با هیدرو کربن در گروه مورد بیش از گروه شاهد بوده است، انتظار میرود تا نکات ایمنی در مورد مشاغل پدران و تماس با ریسک فاکتورهای محیطی رعایت شود.
واژه‌های کلیدی: لوسمی، لنفوم، تماس شغلی پدر
دریافت: 1388/11/5 | انتشار: 1387/10/26