دوره 15، شماره 1 - ( بهار 1386 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 34-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltan Dallal M, Vahedi S, Zeraati H, Bakhtiari R, Izadpoor F, Khalifeh Gholi M, et al . Comparison of the Prevalence of Microbial Contamination in Packed and Unpacked Redmeat and Chicken Meat at Retail Outlets and Department Stores in Southern Tehran. JSSU 2007; 15 (1) :29-34
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-674-fa.html
سلطان دلال محمد مهدی، واحدی سعید، زراعتی حجت، بختیاری روناک، ایزد پور فرخ، خلیفه قلی محمد، و همکاران. و همکاران.. مقایسه میزان شیوع آلودگی میکربی گوشت های قرمز و مرغ بسته بندی و غیر بسته بندی در خرده فروشیها و فروشگاههای زنجیره ای جنوب تهران. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1386; 15 (1) :29-34

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-674-fa.html


چکیده:   (13434 مشاهده)
مقدمه: علیرغم پیشرفت در مراقبتهای پزشکی وتکنولوژی مواد غذایی که در سالهای اخیر صورت گرفته است هنوز همFOOD-BORNE DISEASE در کشورهای پیشرفته ودر حال توسعه مشکل عمده ای برای سلامت انسان محسوب می شوند. از آنجا که گوشت مهمترین ماده پروتیینی در رژیم غذایی ما محسوب می شود, ونیز گوشت در انتقال باکتریها به خصوص باکتریهای زئونوز به انسان نقش مهمی دارد، ما بر آن شدیم تا شیوع باکتریهای پاتوژنی مانند سالمونلا ,کمپیلو باکتر، یرسینیا و آئروموناس را در گوشتهای قرمز و مرغ عرضه شده به صورت بسته بندی شده و غیربسته بندی در مناطق تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی تهران راکه تاکنون بررسی نشده است مورد بررسی قرار دهیم. روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی – تحلیلی و به صورت مقطعی می باشد. 630 نمونه شامل 315 نمونه گوشت مرغ و 315 نمونه گوشت قرمز از تیر ماه 1383 تا مرداد ماه 1384 به مدت یکسال تهیه و مورد آزمایش قرار گرفت. نمونه گیریها از واحدهای عرضه کننده گوشت و مرغ به صورت بسته بندی و واحدهای عرضه کننده گوشت و مرغ به صورت غیر بسته بندی از مناطق مختلف جنوب تهران تهیه شدند. نمونه ها جهت تشخیص آزمایشگاهی بر اساس دستورالعمل شماره 2394 مؤسسه ملی استاندارد ایران انجام شد. نتایج: از630 نمونه گوشت و مرغ مورد بررسی از مناطق جنوب شهر تهران 183 نمونه(29%) از نظر آلودگی میکربی مثبت بودند .2/49% از نمونه های مثبت متعلق به گوشت مرغ و9/ 8 %متعلق به گوشت قرمز بودند . ازمجموع نمونه های گوشت و مرغ آلوده مورد مطالعه، 71 نمونه به سالمونلا (3/11%), 68 نمونه به کامپیلوباکتر(1/10%), 26 نمونه به یرسینیا انتروکلی تیکا(1/4%) و 18 نمونه به آئروموناس(9/2%) آلوده بودند. در نمونه های گوشت قرمز آلودگی میکربی در 9/4% از موارد بسته بندی و 3/10% از موارد غیر بسته بندی مشاهده گردید. در حالی که در نمونه های گوشت مرغ آلودگی افزایش یافته به طوری که در3/ 59% مرغ به صورت بسته بندی و7 /45% به صورت غیر بسته بندی آلودگی میکربی مشاهده گردید . اختلاف مشاهده شده در میان نمونه های ارسالی مرغ بسته بندی و غیربسته بندی از مناطق جنوبی تهران از نظر آماری معنی دار است(P0.05).
متن کامل [PDF 146 kb]   (7069 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1388/11/5 | انتشار: 1386/1/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb