دوره 15، شماره 1 - ( بهار 1386 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 13-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

Aarafi H, Islami Z, Noori Shadkam M, Manoocheri-Naeini M, Jalalpour S, Abyari S. Comparison of the Effectiveness of Oral Sucrose and Emla Cream in Reduction of Acute Pain Due to Heel Sticks for Blood Sampling in Neonates. JSSU 2007; 15 (1) :9-13
اعرافی حسین، اسلامی ضیاء، نوری شادکام محمود، منوچهری نائینی محمدعلی، جلال‌پور ثریا، آبیاری سرافراز. مقایسه اثر سوکروز و کرم املا برروی درد حاد ناشی از خونگیری پاشنه پا در نوزادان. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1386; 15 (1) :9-13

مقدمه : برخلاف عقیده رایج قبلی نوزادان درد را حس می‌نمایند و حتی ممکن است حساسیت آنها به درد و اثرات درازمدت ناشی از آن بیش از شیرخواران بزرگتر باشد. شایع ترین اقدام دردناک در نوزادان خونگیری است. راههای متفاوتی برای تسکین درد حاد در نوزادان وجود دارد. هدف از انجام این مطالعه ، مقایسه اثر سوکروز 25% باکرم املا (لیدوکائین + پریلوکائین) و پلاسبو (آب و کرم پایه) در تسکین درد حاد ناشی از خونگیری ، در نوزادان ترم بیمارستان آموزشی شهید صدوقی یزد بود. روش بررسی: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی است که بر روی 210 نوزاد ترم انجام شد. تمام نوزادان در شرایط بالینی پایدار و یکسان بودند. نوزادان بطور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. در گروه اول (سوکروز 25% + کرم پایه) ، گروه دوم (کرم املا + آب مقطر) و گروه سوم (کرم پایه + آب مقطر) استفاده شد. سپس خونگیری از پاشنه پا انجام گرفت. همزمان با خونگیری امتیاز DAN ، و مدت زمان گریه و تعداد ضربان قلب اندازه‌گیری شد . پس از جمع‌آوری اطلاعات و آنالیز آنها ، شدت درد ، مدت زمان گریه و تعداد ضربان قلب در سه گروه مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج : زمان گریه (میانگین انحراف استاندارد) در سه گروه، سوکروز 25% و کرم پایه،کرم املا با آب مقطر وکرم پایه و آب مقطر به ترتیب عبارت بود از 7/653/10 ، 4/5 76/8 و 11/18 97/18 (001/0=P). امتیاز DAN در سه گروه با استفاده از آزمون کروسکال– والیس مورد مقایسه قرار گرفت و تفاوت از نظر آماری معنی‌دار بود (001/0=P). نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که محلول سوکروز و کرم املا هردو باعث کاهش شدت درد و مدت زمان گریه و امتیاز DAN می‌شوند ، ولی به دلیل اثر سریع و سلامت بیشتر ، محلول سوکروز توصیه می‌شود.
دریافت: 1388/11/5 | انتشار: 1386/1/26