دوره 16، شماره 2 - ( تابستان 1387 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 60-56 | برگشت به فهرست نسخه ها

Noroozinia H, Heshmati F, Hassani Afshar A, Mahoori A, Hassani E, Omidi F. Determination of Rate of Hearing Changes After Spinal Anesthesia. JSSU 2008; 16 (2) :56-60
نوروزی نیا حیدر، حشمتی فرهاد، حسنی افشار علی، ماهوری علیرضا، حسنی ابراهیم، امیدی فیروز. بررسی میزان تغییرات شنوایی بعد از بیحسی نخاعی. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1387; 16 (2) :56-60

مقدمه: کاهش شنوایی به دنبال جراحی پدیدهای است که به ندرت گزارش میشود. میزان شیوع آن متفاوت بوده و بین 3 تا 92 درصد گزارش شده است. این ضعف شنوایی اغلب ساب کلینیکال بوده و بدون ادیومتری قابل تشخیص نیست. هدف از اجرای این طرح تعیین میزان تغییرات شنوایی در بیمارانی است که با بیحسی نخاعی تحت عمل جراحی قرار گرفتهاند. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی 40 بیمار مرد کاندید عمل جراحی هرنی اینگوینال تحت بیحسی نخاعی به شیوه آسان در دسترس انتخاب شدند. قبل از عمل، سنجش شنوایی از هر دو گوش بیماران انجام شد. روز اول، پنجم، پانزدهم و دو ماه بعد از عمل نیز مجدداً از بیماران سنجش شنوایی به عمل آمده و نتایج ثبت گردید. نتایج: از کل بیماران، 13 نفر (5/32%) دچار کاهش شنوایی بودند. از این تعداد، 12 نفر (92%) کاهش شنوایی در فرکانسهای پایین و یک نفر (8%) در فرکانس متوسط داشتتند. از این تعداد 9 بیمار (69%) در اودیومتری روز پنجم و 2 بیمار (5/15%) در اودیومتری روز پانزدهم بدون هیچ درمانی بهبودی حاصل کرده بودند. نتیجهگیری: نتایج حاصل از مطالعه نشان میدهد که کاهش شنوایی پس از بیحسی نخاعی مشکل جدی نبوده و میتواند خود به خود بهبود یابد. به نظر میرسد سردرد و کاهش شنوایی بعد از بیحسی نخاعی با یکدیگر ارتباط داشته باشند.
دریافت: 1388/11/5 | انتشار: 1387/4/25