دوره 32، شماره 7 - ( مهر 1403 )                   جلد 32 شماره 7 صفحات 8018-8008 | برگشت به فهرست نسخه ها

Esmaily M, Mohammadian M, Mollahasani K. Evaluation of Etching Time Effect on Shear Bond Strength of Orthodontic Brackets Bonded with Self-Adhesive Composite: An in-Vitro Study. JSSU 2024; 32 (7) :8008-8018
اسمعیلی معصومه، محمدیان منیژه، ملاحسنی کاظم. ارزیابی اثر زمان اچینگ بر استحکام باند برشی براکت‎های ارتودنسی باند شده با کامپوزیت خود باند شونده: یک مطالعه آزمایشگاهی. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1403; 32 (7) :8008-8018

مقدمه: اچ دقیق سطح دندان عامل مهمی در استحکام باند براکتهای ارتودنسی می‌باشد. تحقیق حاضر با هدف تعیین اثر زمانهای مختلف کاربرد اسید اچ بر استحکام باند برشی براکت‌های فلزی در شرایط آزمایشگاهی انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه ۶۰ دندان پرمولر سالم انتخاب شد. نمونهها براساس زمانهای اچ ۲۰، ۲۵، ۳۰ و ۳۵ ثانیه به چهار گروه تقسیم شدند. سطح دندانها بر اساس زمانهای مشخص شده،‌ اچ (اسید فسفریک ۳۷%) شده و براکت‌ها توسط کامپوزیت Gc ortho connect   به سطح مینا باند شدند. میزان استحکام باند برشی براکت‌ها با دستگاه UTM اندازه‌گیری شد. میزان چسب (Adhesive) باقیمانده توسط استریومیکروسکوپ مشاهده گردید. تغییرات سطحی مینای دندان نیز بعد از دباندینگ توسط SEM‌ مشاهده شد. نتایج مرتبط با استحکام باند برشی با آزمون آماریANOVA  یکطرفه و با استفاده از نرمافزار SPSS version 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای بررسی فراوانی شاخص ARI نیز از آزمون ناپارامتریک کروسکال والیس(Wallis-Kruskal) استفاده شد.
نتایج: بیشترین میانگین استحکام باند در زمان اچ ۲۵ ثانیه و کمترین آن در زمان اچ ۳۰ ثانیه مشاهده شد. با این‌حال، تفاوت معنی‌داری در استحکام باند برشی در بین گروه‌ها مشاهده نشد (p=0.186). بیشترین میزان ARI در زمان اچ ۳۵ ثانیه و کمترین آن در زمان اچ ۲۰ ثانیه مشاهده شد. در میزان ARI نیز در گروههای مختلف تفاوت آماری معنی‌داری مشاهده نشد. در تصاویر به‌دست آمده از SEM، خشونت سطح مینا در زمان ۲۰ ثانیه بیشتر از سایر گروهها بود.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد میزان استحکام باند برشی در زمانهای مختلف اسید اچ تفاوت معنی‌داری ندارد. بنابراین باند براکت ارتودنسی میتواند در زمان‌های کمتر اسید اچ صورت پذیرد.

واژه‌های کلیدی: اسید اچ، براکت، استحکام برشی
متن کامل [PDF 927 kb]   (45 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (27 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1403/4/26 | پذیرش: 1403/5/16 | انتشار: 1403/7/15