دوره 32، شماره 4 - ( تیر 1403 )                   جلد 32 شماره 4 صفحات 7701-7697 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khanahmad A, Khazaee-Nasirabadi M H. Investigating the Exosomes’ Compositions: An Inevitable Necessity in Cancer Treatment. JSSU 2024; 32 (4) :7697-7701
خان‌احمد علیرضا، خزاعی نصیرآبادی محمدحسین. بررسی محتویات اگزوزوم‌ها؛ یک ضرورت غیرقابل انکار در درمان سرطان. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1403; 32 (4) :7697-7701

مقدمه: اگزوزوم‌ها، به‌عنوان میکرووزیکول‌های کوچک با منشا اندوزومی، نقش حیاتی در ارتباط بین سلولی دارند و قادرند نقش موثری در فرایندهای فیزیولوژیک و پاتولوژیک ایفا کنند. این ساختارها که توسط تمامی انواع سلول‌ها، از جمله سلول‌های سرطانی، آزاد می‌شوند، با تغییر ریزمحیط توموری و انتقال محتوای خود به سلول‌های هدف، قادر به القای پیشرفت تومور، متاستاز و مقاومت دارویی هستند. اگزوزوم‌ها محتویاتی همچون لیپیدها، پروتئین‌ها و مواد ژنتیکی مانند DNA، mRNA و miRNA را حمل می‌کنند و محتوای آن‌ها بسته به نوع سلول یا بیماری متفاوت است. این وزیکول‌ها، علاوه بر نقش منفی در ایجاد و پیشرفت سرطان، می‌توانند به‌عنوان ابزارهای درمانی مؤثری نیز مورد استفاده قرار گیرند. قابلیت‌های بیولوژیکی منحصربه‌فرد اگزوزوم‌ها، از جمله سازگاری زیستی و ایمنوژنسیته پایین، آن‌ها را به حاملین مناسبی برای انتقال هدفمند داروها تبدیل کرده است. با این‌حال، تحقیقات گسترده‌تری از جمله مطالعات کارآزمایی بالینی برای ارزیابی کارایی و ایمنی این روش‌ها ضروری است. پیشنهاد می‌گردد پژوهشگران حوزه سرطان به بررسی دقیق‌تر محتویات اگزوزوم‌ها پرداخته و از این دانش برای توسعه روش‌های نوین درمانی بهره گیرند.

متن کامل [PDF 607 kb]   (87 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (32 مشاهده)
نوع مطالعه: نامه به سردبیر | موضوع مقاله: خون و سرطان
دریافت: 1403/3/8 | پذیرش: 1403/4/15 | انتشار: 1403/4/15