دوره 32، شماره 7 - ( مهر 1403 )                   جلد 32 شماره 7 صفحات 8007-7991 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mirzapoor A, Meghdari Z, Ranjbar H, Moradifar F. A Review of Advanced and Smart Nano Wound Dressings Based on Investigating the Function of Hybrid Nanosystems in Wound Monitoring and Antimicrobial Activity. JSSU 2024; 32 (7) :7991-8007
میرزاپور ارمکی ابوالفضل، مقداری زهرا، رنجبر هانیه، مرادی فر فاطمه. مروری بر نانو زخم‌پوش‌های پیشرفته و هوشمند با تاکید بر بررسی کارکرد نانوسامانه‌های ترکیبی در نظارت زخم و فعالیت ضد میکروبی. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1403; 32 (7) :7991-8007

مقدمه: پانسمان‌های هوشمند با پایش پارامترهای زخم و ارائه درمان‌های هدفمند می‌توانند روند بهبودی را بهینه کنند، خطر عوارض را کاهش دهند و بسته شدن زخم را تسریع کنند. کاهش هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی، نظارت مؤثر بر زخم و تحویل هدفمند دارو می‌تواند نیاز به تغییر مکرر پانسمان و مداخلات پزشکی را به حداقل برساند و در درازمدت منجر به صرفه‌جویی در هزینه‌ها شود. مراقبت شخصی از زخم از طریق پانسمان‌های هوشمند به متخصصان مراقبت‌های بهداشتی اجازه می‌دهد تا برنامه‌های درمانی را بر اساس ویژگی‌ها و پاسخ‌های فردی زخم تنظیم کنند. این قابلیت منجر به مراقبت دقیق‌تر و شخصی‌تر از بیمار خواهد شد. پانسمان‌های هوشمند با ویژگی‌هایی مانند انتشار کنترل‌شده دارو، تشخیص عفونت و مدیریت رطوبت، می‌توانند سلامت بیمار را افزایش دهند، درد را کاهش دهند و به‌طور کلی درد بیمار را در طول بهبود زخم التیام بخشند.
نتیجه‌گیری: نانوسامانه‌های ترکیبی مبتنی بر نانوذرات یکی از اجزای اصلی زخم پوش‌های پیشرفته و هوشمند را می‌سازند. نانوسامانه‌های ترکیبی با تغییرات دما و pH تغییرات ساختاری می‌دهند. پانسمان‌های پیشرفته و هوشمند با عملکرد چندگانه، توانایی پاسخگویی فعال به شرایط زخم، پتانسیل بهبود درمان را برای بیماران و تغییر روش مدیریت زخم در مراکز بهداشتی فراهم می‌کند. در نتیجه، بررسی طبقه‌بندی‌های دقیق پانسمان‌های پیشرفته و هوشمند رویکرد کارآمدی را در مراقبت و درمان زخم فراهم میکند.

متن کامل [PDF 1170 kb]   (70 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (55 مشاهده)
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: سایر
دریافت: 1402/12/28 | پذیرش: 1403/5/1 | انتشار: 1403/7/15